ÖDES Projeleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı

ÖDES Projeleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı


ARTVİN (A.A) - Artvinde, ÖDES Projeleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
     ÖDES kapsamında gerçekleştirilen projelerin son durumlarının değerlendirilmesi amacıyla Vali Yardımcısı Bahadır Güneş başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Yılmaz Olgun, Dış İlişkiler ve Koordinasyon Biriminden Züleyha Soybek ve proje yürütücüleri katıldı.
     Devam eden ve tamamlanan projeler hakkında detaylı bilgilerin verildiği toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Engelliliğin Engellenmesine Duyarlı Bir Nesil Projesi ile 35 lisede toplam 6 bin 905 öğrenciye ulaşıldığı belirtildi.
     Ardanuç Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürlüğünün hazırladığı, Akraba Evliliklerini Engelleyelim Çocuklarımız Sağlıklı Doğsun Projesi ile Ardanuç ilçesine bağlı köylerde bin 800 kişiye ulaşıldığı ve iki projenin de tamamlandığı ifade edildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hazırladığı, Engellilerle El Ele Projesi kapsamında 522 bakıcıya eğitim verildiği, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunca hazırlanan Doğum Sonrası Özürlülüğe Neden Olan Durumlarla İlgili Üniversite Öğrencilerine Farkındalık Eğitimi Projesinin devam ettiği ve yıl sonunda tamamlanacağını kaydedildi.
     Projeler uygulanırken yaşanan sıkıntıların ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, 2012 ÖDES projeleri teklif çağrısının açıldığı ve yeni proje tekliflerinin 5 Ekim 2012ye kadar Dış İlişkiler ve Koordinasyon Birimine iletilmesi gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber ÖDES Projeleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER