ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ: Molotofkokteyli, taş ve sopaların kullanıldığı protesto eylemlerini kınıyoruz


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) yaşanan olaylara ilişkin, Molotofkokteyli, taş ve sopaların kullanıldığı protesto eylemlerini kınıyoruz dedi.
     Rektör yardımcıları ile basın toplantısı düzenleyen Boztuğ, Üniversite Senatosu toplantısında, oy çokluğuyla ODTÜde yaşanan olayları kınama kararı aldıklarını belirtti.
     Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla düzenlenen tören sırasında gerçekleştirilen protesto eylemlerini kınadıklarını ifade eden Boztuğ, Ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan bilimsel ve teknolojik bir projenin hayata geçirildiği böyle bir günde, demokratik ifade özgürlüğü dışında ve terör, şiddet, kaba kuvvet gibi yöntemlerle protesto eylemi yapanları ve daha sonra yapılan açıklamalarla bu yönteme başvuranlara destek verenleri kınadığımızın tüm kamuoyuna saygılarımızla duyurulmasına oy çokluğu ile karar verildi dedi.
     Bir gazetecinin, ODTÜdeki olayların ardından üniversite rektörlerinin yaptığı açıklamalara bazı köşe yazarlarından tepkiler geldiğini hatırlatması üzerine Boztuğ, söyleyeceklerini senato kararlarında dile getirdiklerini vurguladı. Boztuğ, şöyle devam etti:
     Biz kaba kuvvet, terör ve şiddeti kınıyoruz. Biz molotofkokteyli, taş ve sopayı kınıyoruz. Devletin güvenlik kuvvetlerinin samimi ve ihlaslı bir şekilde terörle mücadelesi esnasında, hepinizin bildiği gibi daha bir iki hafta önce Tuncelinin dağlarında, mağaralarında 24 teröristi canlı olarak ele geçirmek için samimi, ihlaslı iki gün mücadele veren devletin güvenlik kuvvetlerinin ne derece samimiyetle çalıştığını kamuoyu bilmektedir. Konuyu başka taraflara çekenleri de kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Burada tekrar altını çiziyorum. Demokratik bir ortamda Tunceli Üniversitesi Senatosunda oy çokluğuyla alınan bu kararda biz sadece molotofkokteyli, taş ve sopa gibi kaba kuvvet, şiddet olaylarına tevessül edenleri ve bunlara destek verenleri kınıyoruz. Yaptığımız ortadadır, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER