Öğrencilerden ücretsiz Alo Tamir Hattı

Öğrencilerden ücretsiz Alo Tamir Hattı -Burdurun Gölhisar ilçesindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, geçen yıldan bu yana yürüttükleri Alo Tamir Hattı projesi ile ilçedeki okullar ile kamu kurum ve kuruluşla


BURDUR (A.A) - Murat Çoban - Gölhisarda Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, geçen yıldan bu yana yürüttükleri Alo Tamir Hattı projesi ile ilçedeki okullar ile kamu kurum ve kuruluşlarının bilişim, elektrik ve elektronik alanlarındaki tamiratlarını ücretsiz yapıyor.
     Gölhisarda Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından geçen yıl hayata geçirilen ve bu yıl da devam ettirilen Alo Tamir Hattı projesi kapsamında ilçede bulunan okullar, eğitim kurumları ve kamu kuruluşları, kurumlarında meydana gelen bilişim, elektrik ve elektronik konularındaki arızalarda Gölhisar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile irtibata geçiyor.
     Projede görev alan öğretmen ve öğrenciler, arıza ihbarının yapıldığı kuruma giderek sorunu yerinde görüp, tamiri gerçekleştiriyor. Gönüllülük esasına göre katıldıkları proje sayesinde öğrenciler, meslekleri için pratik yapma şansı buluyor. Projeden yararlanan kurumlar ise sorunlarını kısa zamanda ve ücretsiz olarak çözmüş oluyor.
    
     -Atölyelerdeki uygulama sanallığından gerçek hayata köprü-
    
     Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Nilgün Ayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bir Alo Yeter sloganıyla geçen yıl Alo Tamir Hattı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
     Projenin okulların bilişim ile elektrik-elektronik teknolojileri alanlarında uygulandığını bildiren Ayan, Kurumlarımızdan bize gelen ihbar ve istekler neticesinde ekiplerimiz acilen konuyu keşif aşamasından başlayarak sonuçlandırma aşamasına kadar götürebiliyor. Projemiz, bize arızasını bildiren kuruma keşif yapıldıktan sonra ilgili öğrencilerimiz ve ekip başlarımız, en kısa zamanda, en hesaplı şekilde ve sonuca tam olarak gitme anlayışıyla şekillenen bir projeyi kapsamaktadır dedi.
     Proje ile meslek lisesi öğrencilerinin mesleki tanıtımlarının yapılması ve eğitim ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini anlatan Ayan, Yani mesleki ve teknik eğitime bir trend yakalama ve çıkış sağlamayı hedeflemekteyiz. Proje, meslek derslerinde atölyelerdeki uygulama sanallığından gerçek hayata bir köprü vazifesi görüyor diye konuştu.
     Projenin hem kendilerine hem de diğer kurumlara önemli katkı sağladığını vurgulayan Ayan, projenin Milli Eğitim Bakanlığınca Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Eğitimde Yenilikçiler kategorisinde örnek proje gösterildiğini bildirdi.
     Projenin bilişim sorumlusu Tülay Turan da proje kapsamında bugüne kadar Gölhisardaki hemen tüm okul ve kurumlara bilgisayarla ilgili teknik destek sağladıklarını kaydederek, İlçemizdeki okul ve kurumlarımızdan bize gelen tamir ve bakım işlerini elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. İşin en pratik, en ekonomik ve en uzman şekliyle yapılması için çaba sarf ediyoruz dedi.
     Projenin elektrik-elektronik bölümü sorumlusu Cihangir Ünlü ise projenin Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında başlatılan bir proje olduğunu anlatarak, projenin asıl hedefinin öğrencilerin okulda gördüğü eğitimleri pratiğe dökmek, öğrencileri iş hayatına biraz daha alıştırmak olduğunu söyledi.
     Projede yer alan öğrencilerden Rahman Öğmen, proje ile derste gördükleri konu ve malzemeleri gerçek iş hayatında uygulayabildiklerini dile getirerek, arızalı cihazların nasıl tamir edileceğini uygulamalı olarak öğrendiklerini kaydetti.
     Öğrencilerden Hüseyin Topçu da projeye kendisine hem teoride hem de uygulamada destek olması için katıldığını söyledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğrencilerden ücretsiz Alo Tamir Hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER