Öğrencinin teneffüste öldürülmesine ilişkin dava

Öğrencinin teneffüste öldürülmesine ilişkin dava -Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren ve cezaevinde ölü bulunan Metin Anın, nüfus kütüğüne ölü olarak kaydı yapıldığından hakkı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren ve cezaevinde ölü bulunan Metin Anın, nüfus kütüğüne ölü olarak kaydı yapıldığından hakkındaki davanın düşürülmesine karar verildi.
     Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayıs 2012de teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında öldürdüğü iddia edilen Metin Anın avukatı katıldı.
     Mahkeme heyeti, Metin Anın nüfus kütüğüne ölü olarak kaydının düştüğüne dair raporu dava dosyasına ekledi.
     İddia makamı Her ne kadar sanık hakkında Kasten öldürme ve cinsel saldırı suçlamasıyla dava açıldıysa da sanığın ölümünün tespit edilmesi nedeniyle davanın düşürülmesini talep ediyoruz dedi.
     Metin Anın avukatı da müvekkilinin ölmesinden dolayı davanın düşürülmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanığın öldüğünün tespit edilmesi sonucunda hakkında açılan kamu davasının düşürülmesine karar verdi.
     Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayıs 2012de teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metin A, Zonguldakta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevindeki 29 Kasım 2012de yaşanan yangın sonrası nakledildiği Karabük T Tipi Cezaevinde 7 Şubatta merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunmuştu.
    
     Muhabir: İdris Köle/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Öğrencinin teneffüste öldürülmesine ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER