Okçuluk

Okçuluk -Adanalı sporcuların hedefi milli takım


ADANA (A.A) - Adanalı okçuların milli takımı hedeflediği bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adanada, yıllardır ihmal edilen ve faaliyete geçirilemeyen okçuluk sporu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadinin girişimleriyle 5 Ocak Stadı altında faaliyetini sürdürüyor.
     Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Selma Kaya, okçuluk sporunun Adanada yaşatılması için 5 Ocak Stadı altında özerk salon tahsis edildiğini belirterek, desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadiye teşekkür etti.
     Kaya, kentte hava koşullarının yıl boyu okçuluk yapmaya elverişli olduğunu bildirerek, hedeflerinin okçuluk branşının gençlere sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu kaydetti.
     Antrenör Mehmet Darılmaz ise faaliyete başlayalı 2 yıl olmasına rağmen, sporcu sayasında önemli artışlar olduğunu, birçok Türkiye şampiyonasına katıldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Öncelikli hedefimiz, Adana ve ilçelerinde okçuluk sporunda başarı grafiğini artırmak. Fazlı Bayram Hadinin çabalarıyla faaliyete başlayan okçulukta iyi bir ivme yakaladık. Başta pilot okul İsmet İnönü İlköğretim okulu olmak üzere, tüm okullarda tarama gerçekleştirdik. Böylece, okçuluğa uygun sporcuları belirledik. Kısa zaman içinde 40 lisanslı sporcuya sahip olduk.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER