Okul duvarındaki dev kertenkele heykeli görenleri

Okul duvarındaki dev kertenkele heykeli görenleri şaşırtıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda bir okulun duvarına monte edilen yaklaşık 2,5 metre boyundaki kertenkele heykeli görenleri şaşırtıyor.
     Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğretmeni Doğan Erdemin 11. sınıf öğrencisi İbrahim Sadıç ile yaptığı dev kertenkele heykeli, okulun duvarına monte edildi.
     Doğan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun dış cephesindeki boş duvarı anlamlı hale getirmek istediklerini belirterek, bir gezide duvarda gördüğü kertenkeleden esinlenerek bu çalışma yapmayı planladığını söyledi.
     Kertenkele heykelini öğrencisiyle yaptığını aktaran Erdem, "Bu projeyi uzun zamandır yapmayı düşünüyordum. Okul idaresi de destek verince bir öğrenciyle heykeli yaptım ve sonunda kertenkele duvara tırmandı" diye konuştu.
     Erdem, dev kertenkele heykelinin yapımında önce çamurdan model oluşturduklarını anlatarak, "Alçı kalıbı aldıktan sonra heykel dış ortamda duracağı için polyester döküm yaptık" dedi.
     İbrahim Sadıç da daha önce buna benzer küçük çaplı çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ancak ilk kez bu kadar büyük bir heykel yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Okul duvarındaki dev kertenkele heykeli görenleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER