Okullarda Çevre Bilincini Geliştirme Projesi

Okullarda Çevre Bilincini Geliştirme Projesi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Okullarda Çevre Bilincini Geliştirme projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine sunum yapıldı.
     Programa, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Kondolot, Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa Kahraman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Polat, yaptığı konuşmada, geri dönüşümün gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, Bir ağacın dahi kesilmesini istemiyorsak geri dönüşüm konusunda gerçekten duyarlı olmalıyız dedi.
     Çevreye duyarlılığın insanlar tarafından benimsenmesinin bir görev olduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi:
     Belediyenin görevlerinden biri de ortamı temizlemek ama temiz tutmak herkesin görevi. Biz şehrin her noktasına çöp kutuları ve çöp konteynırları koyuyoruz. Herkesin çöpünü oraya atması gerekiyor ki şehrimiz temiz kalsın. Biz önce kendimiz yerlere çöp atmayacağız, sonra atan olursa uyaracağız. Ben bu konuda hepinizden duyarlılık bekliyorum. Okullara toplam 2 bin adet atık kağıt toplama kutusu dağıtacağız. Lütfen kağıtlarınızı bu vereceğimiz kutulara koyun ki biz de onları alalım, değerlendirelim ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayalım.
     Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çevre mühendisleri Seçil Orhan ve Sibel Aydın ile Bayburt Belediyesi çevre mühendisi Gökhan Hancı, öğrencilere çevre temizliği konusunda bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından öğrencilere, üzerinde çevre temizliğine dikkati çeken sloganların bulunduğu kalemlikler ile okullara Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan atık kağıt toplama kutuları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Okullarda Çevre Bilincini Geliştirme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER