Okullarda kıyafet serbestliği

Okullarda kıyafet serbestliği -Adana Okul Kıyafeti İmalatı ve Satıcıları Derneği Başkanı Ortakaya: -En azından özel okullara tanınan yüzde 60lık imtiyazın devlet okullarına da tanınması veya yönetmeliğin 2 ya da 3 yıl ertele


ADANA (A.A) - Adana Okul Kıyafeti İmalatı ve Satıcıları Derneği (OKİSDER) Başkanı Ömer Ortakaya, okullarda kıyafet serbestliğiyle ilgili En azından özel okullara tanınan yüzde 60lık imtiyazın devlet okullarına da tanınması veya yönetmeliğin 2 ya da 3 yıl ertelenmesini talep ediyoruz dedi.
     Milli Eğitim Bakanlığının okullarda kıyafet serbestliği sağlayan yönetmeliğinin etkileri Adanada, oda başkanları ve okul kıyafeti imalatı yapan ve satan esnaf temsilcileri tarafından tartışıldı.
     OKİSDER Başkanı Ömer Ortakaya, Adana Sanayi Odası toplantı salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, okullarda kıyafet serbestliği uygulamasının kendilerini çok mağdur ettiğini söyledi.
     Okul kıyafeti üretimi yapanların bir yıl öncesinden yatırımlarını yaptığını anlatan Ortakaya, şunları kaydetti:
     Aniden alınan karara hazırlıksız yakalanmış durumdayız. Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızdan bu konuyu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Bizler en azından özel okullara tanınan yüzde 60lık imtiyazın devlet okullarına da tanınması veya yönetmeliğin yürürlüğünün 2 yada 3 yıl ertelenmesini talep ediyoruz.
     Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise okul kıyafeti kumaşlarının yüzde 90nın, dikiminin ise yüzde 50-55 civarına yakının Adanada yapıldığını söyledi.
     Sürenkök, uygulamayla ilgili şunları kaydetti:
     Bu uygulamayla ilgili tamamen kaldırılsın tarafında da değiliz. Ama hiç olmazsa eldeki stoklar tüketilinceye kadar iki dönem uygulamanın geriye alınması eğer alınmayacaksa da özel okullara sağlanan yüzde 60 referandum şartının resmi okullara da getirilmesi. Ben inanıyorum ki bu uygulama velilere sorulsa şuanda referandum yapılsa büyük bir oy çoğunluğu ile veliler bu uygulamaya hayır diyeceklerdir.
     Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ise özel okullara sağlanan yüzde 60 referandum şartının resmi okullara da getirilmesi önerisinin çok güzel olduğunu ifade etti.
     Çalışkan, Bu yıl haftada bir ya da iki gün serbest bırakılsa, tam serbest olduğunda neler olacağı konusunda fikir edinilir. Ondan sonra referandum yapılsın diye konuştu.
     Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Nihat Sözütek de hükümetin bu uygulamayla ilgili halk oylaması yapması gerektiğini söyledi.
     Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Atilla Menevşe ise, uygulamanın ekonomik yönden incelemesi yapıldığında sektörün büyük bir sıkıntı içerisinde olacağının şüphesiz olduğunu belirterek, Sektörün temsilcilerinin Adanada çok olması Adana ekonomisine de problem yaratacaktır diye düşünüyorum dedi.
     Konuşmaların ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin konuşmaları dinlendi.
     Bu arada bazı okul kıyafeti üreticileri Okulda eşitlik bozulmasın, Sessiz kalmayın sivil kıyafete hayır, Okulda güvenlik bozulmasın gibi ifadelerinin yazıldığı kağıtları salondakilere dağıttı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Okullarda kıyafet serbestliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER