Olimposta hayvan severler hayvan ölümlerini protesto

Olimposta hayvan severler hayvan ölümlerini protesto etti -Eyleme DOGEM, HAYDOST ve Antalya Barosu Hayvan Hakları kurulu üyeleri destek verdi


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Yazır köyü Olimpos mevkinde hayvan severler, yaşanan hayvan ölümlerini protesto etti.
     Olimpos mevkindeki eyleme Doğa Gemisi (DOGEM), Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) ve Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyeleri destek verdi.
     Davul eşliğinde ve ellerinde pankartlarla bir süre yürüyen hayvan severlerden DOGEM Başkanı Şaziye Koçyiğit basın açıklaması yaptı. Hayvanların zehirlenerek öldürülmesine karşı olduklarını belirten Koçyiğit, "DOGEM olarak sizlere söz veriyoruz, bu insanlık dışı olaylara bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret için geldiği ve cennet olarak nitelendirilen Olimposun hayvan katili olarak anılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
     HAYDOST Başkanı Jale Ünsal da Olimpos ve Çıralıda her yıl olduğu gibi bu yıl da hayvan katliamları yapıldığını iddia ederek, "Allahın verdiği canı Allahtan başka kimse alamaz. Kedi ve köpek yavruları ölmeleri için ormana atılıyor, ya da zehirli tuzaklar kuruluyor. Kedilerin, köpeklerin ve çocukların bu zehirle karşılaşması, yaşayanların en büyük kabusu olmuş. İnsanların yaşam hakkı olduğu gibi hayvanların da vardır. Bu canı ne bir yasa ne de bir insan alabilir" diye konuştu.
     Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Evrim Çelik ise hukukçular olarak hayvanlara yapılan her türlü katliam ve işkencenin karşısında duracaklarını, hayvanların haklarını savunacaklarını kaydetti.
     Açıklamanın ardından bir süre halay çeken hayvan severler, daha sonra bölgeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Olimposta hayvan severler hayvan ölümlerini protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER