Olin Edirnenin satılacağı iddiası

Olin Edirnenin satılacağı iddiası -Edirne Basketbol Taraftarları Derneği üyesi bir grup, takımın Doğuş Grubuna satıldıktan sonra İstanbula götürüleceği iddialarına karşı imza kampanyası başlattı -Edirne Basketbol Taraftarları Dern


EDİRNE (A.A) - Edirne Basketbol Taraftarları Derneği üyesi bir grup, Olin Edirnenin Doğuş Grubuna satıldıktan sonra İstanbula götürüleceği iddialarına karşı, takımın Edirnede kalması için imza kampanyası başlattı.
     Saraçlar Caddesinde stant açan dernek üyeleri, "Olin Edirnemiz satılmasın, Edirne basketbolsuz kalmasın" sloganıyla imza kampanyası başlattı. Dernek üyeleri, kurdukları stantta, "Olin Edirne satılık değildir", "Edirne basketbolsuz bırakılamaz" yazılı pankartlar astı.
     Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Başkanı Namık Kemal Döleneken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır Beko Basketbol Liginde mücadele eden Olin Edirnenin İstanbuldaki özel bir kuruluş tarafından devralınarak İstanbula taşınacağı iddialarının, Edirne halkını üzdüğünü söyledi.
     Edirne halkının, basketbolu çok sevdiğini belirten Döleneken, "Çok fedakar bir seyirci grubu var. Hem Edirnede hem Türkiyenin her yerinde kadını, çocuğu, genci ve yaşlısıyla takımı destekleyen bir grup var. Onlar büyük bir fedakarlıkla bu takımı destekliyorlardı ve şimdi basketbolun Edirneden gitmemesi için bir imza kampanyası başlattılar" dedi.
     Döleneken, bugüne kadar takımın sponsorluğunu yürüten Olin Yağ Sanayi A.Ş.ye taraftarlar adına teşekkür ederek, verdikleri sponsorluk desteğiyle Edirnede basketbolun yaşaması için büyük fedakarlık yaptıklarını belirtti.
     Döleneken, "Edirnede basketbolun yaşaması için büyük fedakarlık yaptılar. Ancak anlaşıldığı kadarıyla bu işi daha fazla götüremeyecekler. Edirnede parası, gücü olan kurum ve kişileri, bu konuda ellerini taşın altına sokmaya, sadece demeç vermeye değil, kulübe sahip çıkmaya çağırıyorum. Edirne basketbol şehri olmaya devam etsin. Bu, taraftarlar adına Edirneyi yönetenlere çağrımızdır" diye konuştu.
     Olin Edirnenin taraftarlarından "Olin babaanne" olarak tanınan 74 yaşındaki Firuzan Takan da sponsoru değişse de takımın Edirnede kalması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Olin Edirnenin satılacağı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER