Ömrünün yarısından fazlası muhtarlık yaparak geçti

Ömrünün yarısından fazlası muhtarlık yaparak geçti -Kastamonunun Cide ilçesine bağlı Ağaçbükü köyünün Pala Muhtar lakaplı muhtarı Niyazi Yıldırım, babasından devraldığı muhtarlık görevinde 39 yılı doldurdu -Yıldırım: Her seçimde


KASTAMONU (A.A) - Sinan Özmüş - Kastamonunun Cide ilçesine bağlı Ağaçbükü köyünün Pala Muhtar lakaplı muhtarı Niyazi Yıldırım, babasından devraldığı muhtarlık görevinde 39 yılı doldurdu.
     Cidenin en uzak ve tarihi bir köylerinden Ağaçbükü köyünde muhtarlık yapan 68 yaşındaki 9 çocuk sahibi Niyazi Yıldırım, ömrünün yarısından fazlasını muhtar olarak köyüne hizmetle geçirdi.
     Bugüne kadar köyüne cami, okul ve köy konağı yaptıran, yol, su, elektrik ve telefon gelmesini sağlayan Yıldırım, 39 yılın ardından bir daha muhtarlığa aday olmama kararı aldı.
     Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Recep Yıldırımın 35 yıl boyunca Ağaçbükü köyünde muhtarlık yaptığını belirterek, onun muhtarlıktan ayrılmasının ardından, 1977 yılında kendisinin muhtarlığa seçildiğini söyledi.
     Göreve ilk başladığında köy nüfusunun 600-700 civarında iken, bugün yaşanan göçler sonucunda nüfusun 300e düştüğünü aktaran Yıldırım, İstanbulda yaklaşık 2 bin 500 köylüsünün bulunduğunu belirtti.
    
     -Bir daha muhtarlığa aday olmayacağım-
    
     Köyüne çeşitli yatırımları kazandırabilmek için hizmet süresi boyunca çalıştığını ve bir çok yatırımın köyünde mevcut olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Köyde muhtarlık binam yok. Evde, camide, yolda kim beni nerede görürse, orada işini yaptırıyor ya da sorununu anlatıyor. Ömrümün yarısından çoğu muhtarlıkta geçti. Her seçimde yüzde 80-90 oy oranı ile muhtarlığa seçildim. Ancak, bir daha muhtarlığa aday olmayacağım. Bugün baktığımda, muhtarlığa ilk aday olduğumda safmışım. Saf olmasaydım, aday olmazdım.
     Yıldırım, bıyıklarından ötürü kendisine Pala Muhtar lakabı takıldığını ifade ederek, bu isimden de oldukça memnun olduğunu söyledi.
     Köye dışarıdan gelen vatandaşları ve devlet erkanını, evinde misafir etmeden köyden göndermediğini aktaran Yıldırım, her gelen misafirin görüşlerinin yer aldığı bir de ziyaretçi defterinin olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ömrünün yarısından fazlası muhtarlık yaparak geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER