OMÜ Akademik Yıl Açılış Töreni

OMÜ Akademik Yıl Açılış Töreni -Rektör Prof. Dr. Akan:İkinci öğretim, öğretim elemanlarının çok vaktini alıyor, bilimsel araştırma yapmaya vakitleri kalmıyor. Zamanla buna alışıyor ve bilimsellikten uzaklaşıyorlar (Fo


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ikinci öğretimin, öğretim elemanlarını bilimsel araştırmalardan uzaklaştırdığını savundu.
     OMÜde 2012-2013 akademik yılının başlaması dolayısıyla Kurupelit Yerleşkesindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
     Rektör Akan, törende yaptığı konuşmada, OMÜnün 42 bin öğrenci sayısıyla Türkiyenin önde gelen üniversiteleri içinde yer aldığını söyledi.
     OMÜnün fiziki, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin yanında bilimsel çalışmalarla da ön plana çıktığını anlatan Akan, şöyle devam etti:
     OMÜ olarak hep ileriyi hedefledik. 42 bin öğrencimiz var. Bunun 27 bini lisans ve 3 bin 600ü de lisansüstü öğrenciden oluşuyor. Üniversite olarak Türkiye ortalamasının üzerinde öğretim elemanımız var. Yönetim olarak öğretim üyelerimizin projelerine hep destek olduk. Yurt dışına gitmelerine olanak sağladık. Ancak Türkiyede bilimsel araştırmaların olması gerekenin altında bulunmasının önemli nedeni ikinci öğretimdir. İkinci öğretim, öğretim elemanlarının çok vaktini alıyor, bilimsel araştırma yapmaya vakitleri kalmıyor. Zamanla buna alışıyor ve bilimsellikten uzaklaşıyorlar.
     YÖK yasa tasarısının merkezi anlayıştan uzaklaşması gerektiğine değinen Akan, YÖKte merkezi bir anlayış var. Yılda 120 bin evrak buraya geliyor. Üniversitelerin her şeyi ile YÖK ilgileniyor. Buradaki sorun merkezden halledilemez. Öğretim üyesinin eksik olduğu bölüme öğrenci geliyor. Öğretim elemanı yok. Bu sorun merkezden bilinmez. Eleman alımı işinin üniversitelere bırakılmasını diliyoruz diye konuştu.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise üniversitelerin evrensel değerlere göre eğitim yürüten kurumlar olduğunu, bu nedenle ülkenin geleceği açısından büyük görevler üstlendiğini ifade etti.
     Türkiyenin geleceğine yön verecek gençlerin yetiştiği üniversitelerin görev ve sorumluluklarının büyük önem taşıdığını kaydeden Aksoy, üniversitelerin ayrıca bir ilin, bölgenin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağladığını açıkladı.
     Açılışın ardından gazeteci-yazar Doğan Hızlan tarafından Kitaplar, Ben ve Kitaplarım konulu konferans verildi.
     Akademik açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, dekanlar, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber OMÜ Akademik Yıl Açılış Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER