Önce kaydırak, sonra saç tıraşı

Önce kaydırak, sonra saç tıraşı -Bursada 0-12 yaş grubu çocuklar için açılan çocuk kuaförü, iç dizaynı ve uygulamaları ile dikkat çekiyor


BURSA (A.A) - Bursada, 0-12 yaş grubu çocuklar için açılan çocuk kuaförü, iç dizaynı ve uygulamaları ile dikkat çekiyor. İş yerindeki kaydırağa binen, oyuncaklarla oynayan çocuklar, annelerin de bulunduğu ortamda güle oynaya saç tıraşı oluyor.
     Anne ve babalar için adeta kabusa dönen çocukları saç tıraşına götürme; bu dükkanda eğlenceli bir hale getiriliyor. Renkli tabela ışıkları, duvarlarındaki resimleri, oturma sehpaları ve oyun parkı ile dikkat çeken kuaföre gelen çocuklar, güler yüzle karşılandıktan sonra neşeli dakikalar geçiriyor.
     Kuaför işletmecisi Sabri İkiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır bu işi yaptığını ve çocuk tıraşının aileler için taşıdığı önemin farkına vardığını söyledi. İkiz, şöyle konuştu:
     Anne ve babaları görünce böyle bir işe ihtiyaç olduğunu düşündüm. Özellikle çocuklarını tıraşa getiren anneler çok sıkıntı duyuyordu ve aynı zamanda çocuklar sürekli ağlıyordu. 6 aylık bir bebek bile gelebiliyordu. Onların korkmaması gereken bir mekana ihtiyaç vardı. Annelerin de artık rahat ettiği bir ortam sağladık. Çocukları ilk geldiğinde ortama alıştırıyoruz. Ardından oyun parklarında gönüllerince eğleniyorlar. Acele etmiyoruz ve yavaş yavaş tıraşa başlıyoruz. Anne de çocuk da işin sonunda mutlu oluyor.
     Kızlarının saçlarını yaptırmaya gelen Mehtap Filiz ise uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, Keşke daha önce böyle bir imkanımız olsaydı. Küçük kızımla bu konuda problem yaşadım. Bir bayan kuaföründe saçını kestirdik. Beğenmedi ve bana küstü. Birçok kuaförde istediğimiz tarzı yakalayamıyoruz. Burada ise çocukların dilinden iyi anlıyorlar dedi.
     Oğlunu daha önce kucağında oturarak zor şartlar altında tıraş ettirdiğini vurgulayan Seval İşineri de çocuğunun şimdi hem eğlenip hem de güle oynaya saçını kestirdiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Önce kaydırak, sonra saç tıraşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER