Onların bayramı yollarda geçiyor

Onların bayramı yollarda geçiyor -Bayramda direksiyon başında olan tır şoförleri, ailelerinden uzak olmanın verdiği hüzünle bayramın buruk mutluluğunu yaşıyor -Tır şoförü Şaban Öz: Bayram sabahı şoför arkadaşlarla değil, ailem


EDİRNE (A.A) - Bayramda direksiyon başında olan tır şoförleri, ailelerinden uzak olmanın verdiği hüzünle bayramın buruk mutluluğunu yaşıyor.
     Bayramın ilk gününde yurt dışına çıkmak için Kapıkule Sınır Kapısına gelen tırlar, yaklaşık 2 kilometre tır kuyruğu oluşturdu. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen tır şoförleri, buruk girdikleri bayramda Türkiyenin bir ucundan sevdiklerine telefon ederek hasret giderdi.
     İstanbuldan aldığı yükü Fransaya götüren Bülent Kahramanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinden uzakta bayram geçirmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.
     Tırcıların bayramı olmaz diyen Kahramanoğlu, Bayramı yolda geçiriyoruz, yapacak bir şey yok. Meslek olarak tır sürücülüğünü seçtik. Zorluklara rağmen mesleğimi severek yapıyorum. Tır şoförleri olarak bizler, bayram ve resmi tatillerden yoksunuz. Ama ailemizi de çok özlüyoruz. Herkesin bayramını kutluyorum diye konuştu.
     Bir diğer tır şoförü Şaban Öz ise bayramların tırcılar açısından çok buruk ve hüzünlü geçtiğini anlatarak, bayramda en çok çocuklarını özlediğini belirtti.
     Ömürlerinin yollarda direksiyon başında geçtiğini dile getiren Öz, Bayramı görmediğimiz için tadını alamıyoruz. Bayram sabahı şoför arkadaşlarımla değil, ailemle kahvaltı yapmayı isterim. Ailemle sarılıp bayramlaşmak isterdim. Bayramda en çok asker oğlumu özledim dedi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Onların bayramı yollarda geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER