Onur Air, Elazığa ilk seferini yaptı

Onur Air, Elazığa ilk seferini yaptı -İstanbul-Elazığ arasındaki ilk uçak seferi, Sanica Boru Elazığspor adı verilen uçakla gerçekleştirildi -Elazığ Valisi Erol: -Elazığ Havalimanının yıllık yolcu taşıma kapasitesi 2 milyo


ELAZIĞ (A.A) - Onur Airin İstanbul-Elazığ arasındaki ilk uçak seferi, Sanica Boru Elazığspor adı verilen uçakla gerçekleştirildi.
     İstanbul Atatürk Havalimanından kalkan Onur Aire ait OHY140 sefer sayılı, Airbus 320 tipi, üzerinde bordo-beyaz renklerde Sanica Boru Elazığspor yazısı ve kulüp amblemi bulunan yolcu uçağı, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlunun da aralarında bulunduğu 161 yolcusuyla Elazığ Havalimanına indi.
     Uçak, Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar ile yetkililer ve Sanica Boru Elazığsporlu teknik heyet ve futbolcular tarafından karşılandı. Uçağın gelişi dolayısıyla apronda su kemeri yapıldı, halk oyunları gösterisi sunuldu, katılımcılar tarafından pasta kesildi.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, apronda gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığ Havalimanından bugün bu uçuşla İstanbuldan karşılıklı günde 5 sefer düzenlenmeye başlandığını söyledi.
     Havalimanının yeni pisti ve terminalinin, Elazığ ve civar illerdeki havayolu yolcularının talebini karşılama adına çok önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Vali Erol, Elazığ Havalimanının yıllık yolcu taşıma kapasitesi 2 milyon civarında ama biz bunun şu anda yaklaşık 650 binini doldurmuş durumdayız. Bu yıl için yıl sonuna kadar hedefimiz 750 bindi, herhalde ona da ulaşacağız gibi görünüyor dedi.
     Havalimanının, Elazığ kadar komşu illere de çok ciddi bir imkan ve alternatif sağladığını belirten Erol, böyle bir hizmetin ve artarak devam eden havayolu seferlerinin olmasının, hemşehrileri ve civarda hizmet alan iller adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.
     Vali Erol, Onur Air yetkililerine ve Sanica Boru Elazığspor adına bu güzelliği gerçekleştiren firma yetkililerine teşekkür etti.
     Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz de Doğu Anadolu Bölgesinin güzel şehrine uçuşlarını başlatmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.
     Gördükleri ilgi ve alakanın kendisini şaşırttığını, bu kadarını beklemediğini ifade eden Gürbüz, Ben de bir zamanlar Elazığa bağlı, şu anda Erzincana bağlı olan Kemaliyeliyim. Dolayısıyla hemşehri sayılırız. Buraya da çevre illere de çok geldim. İnsanını tanırım. Nasıl sıcak insanlar olduğunu bilirim. Onur Air olarak inşallah bu seferleri yüzümüzün akıyla çoğaltarak sürdürmeyi planlıyoruz diye konuştu.
    
     -Türkiyede ilk-
    
     Sanica Boru firmasını barındıran Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu ise Türkiyede ilk kez bir futbol kulübünün isminin bir uçağa verildiğini belirterek, bunun dünyadaki büyük kulüplerden sonra Elazığspora nasip olduğunu ifade etti.
     Sanica Boru Elazığspor olarak böyle bir uçağın olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Fatinoğlu, İnşallah bu mutluluğumuzu da Galatasaray galibiyetiyle daha da perçinleriz. Hayırlı uğurlu olsun şehrimize, takımımıza dedi.
    
     -Uçak ilk boş dönemde giydirilecek-
    
     Sanica Boru Elazığspor Genel Menajeri Onur Öztürk de AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağa kulübün adının verilmesinin çok keyifli bir durum olduğunu dile getirerek, Sanica Boru yetkilileriyle birlikte Türkiyede ilk olan bu uygulamaya imza atmış olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
     Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu ise uçağa ilk aşamada kulübün ismi ve ambleminin yazıldığını belirterek, giydirme işlemi için uçağın Almanyada hangarda 3 gün kalması gerektiğini, ancak teknik konu nedeniyle bugüne yetiştirilemediğini söyledi.
     Uçağın boş kaldığı ilk dönemde özel bir tasarımla giydirileceğini kaydeden Fatinoğlu, Manchester United ve Barcelonanın giydirilmiş uçağı var, ismi verilmiş, fakat maalesef hiçbir Türk takımının aklına Niçin bizim de adımız bir uçağa verilmiyor, niye bizim uçağımız olmadı- diye gelmemiş. Bu, Elazığ insanına nasip oldu ve şu anda bununla gurur duyuyoruz diye konuştu.
     Kutlamalar, Onur Airin verdiği gala yemeğiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok - Ömer Fansa
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Onur Air, Elazığa ilk seferini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER