Orduda, sahte paranın kurbanı olmayın uyarısı

Orduda, sahte paranın kurbanı olmayın uyarısı -Vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede kullanılan kalemler dağıtıldı


ORDU (A.A) - Orduda yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşlar sahte para karşısında uyarıldı. Vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede kullanılan kalemler dağıtıldı.
     Ordu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Büro Amirliği ekiplerinden oluşan bir grup polis ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler merkeze bağlı Eskipazar Köyünde kurulan kurban pazarına gelerek vatandaşları sahte para karşısında bilgilendirdi.
     Sahte para ile gerçeğinin nasıl ayırt edilmesi konusunda vatandaşlara bilgiler veren polis ve jandarma ekipleri daha sonra yanlarında getirdikleri sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede kullanılan kalemleri dağıttı.
     Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destek Amirliği ekiplerinden Hüseyin Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi jandarma ekipleri ile ortaklaşa vatandaşları sahte para karşısında uyardıklarını belirtti.
     Bayram öncesi en çok kurban pazarlarında sahte para alış-verişinin olabileceğini ve bu nedenle bu noktalardaki denetim ve uyarıları sıklaştırdıklarını ifade eden Sarı, Amacımız hiç bir vatandaşımızın sahte para ile mağdur olmamasıdır. Bu amaçla çalışıyoruz ve vatandaşları bilgilendiriyoruz. Bir çok vatandaşımız sahte para ile gerçeğinin arasındaki farkı bizlerin sayesinde öğrendi. İnanıyoruz ki bu uyarılarımız bayram öncesi ve sonrası işe yarayacaktır. İnşallah hiç bir vatandaşımız hayatı boyunca sahte paranın kurbanı olmaz dedi.
     Vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmede kullanılan kalemlerden dağıttıklarını kaydeden Sarı, Bu kalemler vatandaşlarımıza sahte paranın ayırt edilmesi konusunda yardımcı olacaktır. Bütün vatandaşlarımızın özellikle para alış verişi yaparken bu kalemi kullanmalarını istiyoruz. Kalem paranın üzerinde kullanıldığı zaman gerçek ile sahtesini ayır edebiliyor diye konuştu.
     Pazardaki vatandaşlar da polis ve jandarmanın uyarılarını çok beğendiklerini ve dikkate alacaklarını belirttiler.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Orduda, sahte paranın kurbanı olmayın uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER