Orduda Civil Deresinde balık ölümleri

Orduda Civil Deresinde balık ölümleri -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: Civil Deresinde daha önce de meydana gelen balık ölümleri ile ilgili inceleme yapıyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


ORDU (A.A) - Balık ölümlerinin olduğu Orduda Civil Deresinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapıldı, balık ve su numuneleri alındı.
     Çalışmaları ve balık ölümlerini yerinde inceleyen İl Müdürü Musa Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölümlerin, daha önceki gibi su seviyesinin düşmesi ile alakalı olmadığını söyledi.
     Derede yeterince suyun bulunduğunu belirten Sağlam, Balık ölümleri genellikle Civil Deresinin 300-400 metrelik bir alanında meydana geliyor. Şu andaki ölümlerin derenin denize döküldüğü bölgelerde olduğunu gözlemliyoruz. Derenin diğer bölgelerinde herhangi bir olumsuzluk görünmüyor dedi.
     Balık ölümlerinin gece meydana gelmesinin bazı şüpheler doğurduğunu ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:
     Burada meydana gelen balık ölümleri daha ziyade gece şekillenen ölümlerdir. Dolayısıyla şu anda yapılan çalışmalarda ve alınan özellikle su numunelerinde gerek PH, gerekse oksijen ve gerekse sıcaklıkla ilgili bir olumsuzluk gözükmüyor. Şu anda balıklar normal yaşamlarını rahatlıkla sürdürebiliyorlar. Dolayısıyla olay geceden şekillendiği için bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Balık ölümleri dün yoktu. Ne olduysa gece olmuş. Alınan balık ve su numuneleri ilgili laboratuvara gönderilecek.
     Derede ölen balık türlerinin sazan ve kefal olduğunu belirten Sağlam, balık ölümlerinin nedeninin en kısa sürede ortaya konularak kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay / Dilek Sezen
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Orduda Civil Deresinde balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER