Orduda karanfil yetiştiriciliği

Orduda karanfil yetiştiriciliği -Ordu Valisi Düzgün: Ordu, Türkiyede ve dünyada fındığın en çok üretildiği il olmakla beraber, artık yeni tarımsal ürünlerde de birinciliğe oynayan ve birinciliği yakalayan il olmaya başladı


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu, Türkiyede ve dünyada fındığın en çok üretildiği il olmakla beraber, artık yeni tarımsal ürünlerde de birinciliğe oynayan ve birinciliği yakalayan il olmaya başladı dedi.
     Vali Düzgün, Burhanettin köyünde Ordu Valiliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karanfil Yetiştiriciliği ve Tarla Günü programına katıldı.
     Programda konuşma yapan Düzgün, yeni bir proje, yeni bir uygulama denildiğinde tereddütlü yaklaşımlar olduğunu ifade ederek, Bu projeyle beraber tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bugüne kadar yapılan başarılı uygulamalar, bundan sonraki kesme çiçekçiliğin ilimizde yaygınlaşması adına referans kaynağı olacaktır dedi.
     Ordu, Türkiyede ve dünyada fındığın en çok üretildiği il olmakla beraber, artık yeni tarımsal ürünlerde de birinciliğe oynayan ve birinciliği yakalayan il olmaya başladı diyen Vali Düzgün, şöyle devam etti:
     Arıcılarımız bal üretiminde Türkiyenin en fazla bal üreten ili konumunda Orduyu haklı bir yere oturttular. Aynı şekilde kivi üretiminde de geçtiğimiz yıllarda 3üncü iken, 2inciliğe yükseldik. Belki önümüzdeki yıl, inşallah kivi üretiminde de Türkiyenin en fazla kivisini üreten il konumuna yükseleceğiz. Ordu, kesme çiçekçilik konusunda çok yeni. Ama Doğu Karadeniz Bölgesinde belki bu konuda ilk plan ve uygulamaların yapıldığı, kesme çiçekçiliğin başarıyla uygulandığı Doğu Karadenizin ilk ili olma konusunda da önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaları yürüten ve sahiplenen başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olmak üzere, bilimsel olarak katkı veren Ordu Üniversitemize, Ziraat Fakültemize ve İl Genel Meclisimize teşekkür ediyorum.
     Konuşmaların ardından üretici Mustafa Çelikin oluşturdu karanfil serası gezildi.
     Programa, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Orduda karanfil yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER