Orduda Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon

Orduda Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi -Vali Düzgün: Mülkiye müfettişi oraya harcanan masrafların yerinde olmadığına kanaat getirdi ki Bakanlıktan soruşturma izni istedi, o izin de geldi (Fotoğraf


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, 2009 yılında Ulubey ilçesinde yapılan Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile ilgili Ulubey ilçesinde denetim yapan mülkiye müfettişinin konuyu inceleyerek merkeze harcanan masrafların yerinde olmadığına kanaat getirdiğini ve Bakanlıktan soruşturma izni istediğine işaret ederek, o iznin de geldiğini vurguladı.
     Vali Düzgün, Anemon Otelde düzenlediği basın toplantısında, Orduda son üç yılda yapılan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.
     Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Düzgün, Ulubey ilçesi Şuayip tepesinde 2009 yılında yapılan Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinin çok incelenmeden hayata geçirilen bir proje olduğunu ifade etti.
     Yatırımlara başlarken çok aceleci olmanın bazen istenilen sonuçların alınmasına engel olduğunu dile getiren Vali Düzgün, sözlerine şöyle devam etti:
     Buradaki çalışmaların başlangıç noktası mutlaka iyi niyetle başlamıştır, öyledir, öyle olduğunu düşünmek istiyorum. Ama yatırımlara, hizmetlere başlarken bazen çok aceleci olmak çok doğru sonuçların alınmasını engelleyebiliyor. Şuayip Tepesine yapılan yatırımlar da maalesef o şekilde olmuş. Çok ayrıntılı incelenmeden hayata geçirilmiş. Ancak bilindiği gibi biz yıl içinde değişik denetimlere tabi tutuluyoruz. 2012 yılının haziran ve temmuz ayları da Ordunun denetim yılıydı. Ulubey ilçesinde denetim yapan mülkiye müfettişi konuyu inceleyerek oraya harcanan masrafların yerinde olmadığına kanaat getirdi ki Bakanlıktan soruşturma izni istedi, o izin de geldi. O artık bir inceleme ve soruşturma konusu.
    
     - Yaylaların boşalması -
    
     Vali Düzgün, kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte Ordunun yüksek kesimlerindeki yaylalarda konaklayan vatandaşların Kurban Bayramı sonrası yavaş yavaş kent merkezine geleceklerini anımsatarak, Vatandaşlarımızdan konakladıkları evlerde geride gıda malzemesi bırakmamalarını tavsiye ediyor ve istiyoruz dedi.
     Güvenlik konusunda gerekli her türlü tedbirlerin ilgili kurumlar tarafından alındığını vurgulayan Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     Jandarma, Emniyet teşkilatımız, istihbarat birimlerimiz muhtarlıklarımız ve vatandaşlarımız ile iş birliği içinde her hangi bir olayın meydana gelmemesi için son derece dikkatli davranıyorlar. Yaylalarda erzak bırakılmamasının, belki kışın, kimsenin aylarca uğramadığı bu evlerde bazı suç örgütü mensuplarının kalarak barınmaması için önemli olduğunu düşünüyorum.
     Vali Düzgün, toplantıda Orduda yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili geniş bilgiler de verdi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Orduda Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER