Ordunun turizm hedefi

Ordunun turizm hedefi -Ordu turizmini canlandırmak adına yapılan yatırımların yanında turizm fuarlarında kurulan stantlarda bölgenin ve ilin mimari yapısı ve yaşam şekli yansıtılıyor


ORDU (A.A) - Ordu turizmini canlandırmak adına yapılan yatırımların yanında turizm fuarlarında kurulan stantlarda bölgenin ve ilin mimari yapısı ve yaşam şekli yansıtılıyor.
     Kültür Sanat Merkezi yanında oluşturulan alanda açılan Orta Karadeniz Turizm Fuarında, Ordunun turizmine katkıda bulunmak adına kentin mimari yapısı ve yaşam şekli aktarılıyor.
     Fuarda Ordu standını ziyaret eden Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu turizminin gelişmesi adına turizm fuarlarında kentin kültürel ve sosyal yapısının canlandırılarak tanıtıldığını belirtti.
     Orduda doğru hedefin turizm olduğunu ifade eden Bayrak, Bu anlamda da turizm hedefinin altının doldurulması gerekiyor. Bunun altı Ordunun geleneksel mimari tarzı ve Karadeniz yaşamı ile doldurulacaktır dedi.
     Fuarların turizm adına önemli olduğunu vurgulayan Bayrak, şunları kaydetti:
     Fuarda bulunan Ordu evinde Karadenizin geleneksel mimarisi ve hemen önünde hareketli mankenlerle geleneksel yaşam tarzı canlandırılıyor. Ordunun bu konsepti sunmasıyla kırsal ve ekoturizm adına başarılı olacağına inanıyoruz. Aynı şekilde bu konsepti bütün projelerde kullanmayı düşünüyoruz. Gülyalı ilçesinde açılacak olan Çikolata Park Projesinde de bu konsepti kullanacağız. Proje kapsamında çikolata dükkanları, yöresel yemek ve ürün satan dükkanlar bulunacak. Bu standın bir benzeri olacak. Bu konseptle Orduyu tanıtırsak hem turizm geleceğimiz hem de hemşehrilerimizin kendi yaşantısından birer örnek sunması adına aidiyet duygusunun pekişmesi sağlanacaktır. Ayrıca kendi geleneklerimize ve değerlerimize de sahip çıkma adına anlamlı olacağına inanıyorum.
     Bayrak, turizm çalışmalarını benimseyen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordunun turizm hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER