Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin: Fındıkta müdahale kurumunun olması gerekiyor, bu piyasa alıcının insafına kalmış bir piyasa


ORDU (A.A) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Fındıkta müdahale kurumunun olması gerekiyor. Bu piyasa alıcının insafına kalmış bir piyasa dedi.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, fındık üreticisinin açıklanmayan fındık fiyatları nedeniyle zor durumda kaldığını belirtti.
     Ordu ekonomisini fındığın ayakta tuttuğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:
     Fındıkta müdahale kurumunun olması gerekiyor. Bu piyasa alıcının insafına kalmış bir piyasa. Fındıkta son 3 yıldır rekoltenin az olması ve hükümetin alan bazlı destek vermesi nedeniyle fındık üreticisi son 3 yıldır durumu idare etti. Bu yıl fındıkta son yıla göre rekoltenin iyi olduğu konuşuluyor. Ancak bir müdahale alımı yok. Üreticimizin rahatlaması sağlanmalı. Bunun için hükümetin alan bazlı destek ödemeleri için yeni bir tarih açıklamalı ve belirsizlik ortadan kaldırmalıdır. Dış alıcıların piyasalarla oynadığı bir gerçek. Serbest piyasa düzenleyici bir kurum veya kuruluş olmadığı için ürün fiyatları serbest piyasa alıcıların insafına kaldı. Bu yüzden acilen bu piyasayı düzenleyici bir kuruluş olmalı. Acilen siyasilerden ve sayın Bakanımızdan serbest piyasayı destekleyici bir kuruma destek olmalarını istiyoruz. Lisanslı depoculuk ve ürün borsalarının acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz.
     Şahin, Ordudan yeni göçlerin olmaması için fındığın mutlaka desteklenmesi gerektiğini de ifade etti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER