Orduspor, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı

Orduspor, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı -Teknik direktör Cuper: Takımımız ayakta ve kazanmak istediğini gösteriyor, bundan dolayı umudumuzu taşıyoruz ve kimse bunu bizden alamaz -Oyuncular gözlerime bakmadıkları gün v


ORDU (A.A) - Orduspor, Spor Toto Süper Ligde hafta sonu sahasında Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.
     Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesislerinde, teknik direktör Hector Cuper yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana tüm oyuncular katıldı.
     Teknik toplantıyla başlayan antrenmanda, oyuncular iki grup halinde çalıştı. Sanica Boru Elazığspor maçında ilk 11de forma giyen oyuncular, yenileme çalışması gerçekleştirdi. Diğer oyuncular ise koşunun ardından pas çalışması ve çift kale maç yaptı. Hafif sakatlığı bulunan defans oyuncusu Ayila Yussuf, kondisyoner eşliğinde çalıştı.
    
     -Cuperin açıklamaları-
    
     Antrenmanda basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Hector Cuper, Gaziantepspor maçının önemine değindi.
     Takımına güvendiğini vurgulayan Cuper, şöyle konuştu:
     Gaziantepspor maçının bizim için hayati bir önem taşıdığını biliyoruz. Aslında yenilgi de alsanız, galibiyet de alsanız çok şey değiştirecek bir maç. Yenilgi kelimesini şu an kullanıyorum ama bu hafta bir daha kullanmayacağım. Takımın hala ayakta olduğunu düşünüyorum. Elazığa kazanmaya gitmiştik. Oyuncular da kazanmak istediklerini sahada gösterdi ancak o maçta yenildik. Bu konuda üzüntülüyüz. Bu maça giden 600 veya 700 kişi var. Onlara verilmesi gereken karşılığı veremiyorsunuz. Bu da bizi üzüyor. Ama takımımız ayakta ve kazanmak istediğini gösteriyor, bundan dolayı umudumuzu taşıyoruz ve kimse bunu bizden alamaz.
     Taraftara her zaman galibiyet hediye edilmesi gerektiğine dikkati çeken Cuper, Bu durum dünyanın her yerinde geçerli. Yoksa taraftar bir türlü istediğini alamıyor. Ama taraftarın da bilmesi gereken burada her gün çalıştığımızdır. Takım elinden geleni yapıyor ve kazanmak için çalışıyoruz. Taraftardan isteğim, inançlı ve umutlu olmaları. Bizim de onlara ihtiyacımız var dedi.
    
     -Türk ligi çok kaliteli-
    
     Bir gazetecinin, Süper Ligin kalitesi yönündeki sorusu üzerine Cuper, şunları söyledi:
     Türk ligi çok kaliteli bir lig. Bütün takımlar puan açısından birbirine çok yakın. 30-31 puanın altındaki takımlar, sakin olamıyor. Çünkü kimin küme düşeceğini hiçbir şekilde söyleyemezsiniz. Futbolda her zaman bir mantık üzerinde gitmeye çalışırsınız. Bu takım, bu takıma karşı kazanır. Büyükler puan vermez ve kazanır diye düşünürsünüz. Aslında böyle bir şey yok. Sonuçlara bakıldığında herkes birbirini yenebiliyor. Bundan dolayı kimin Şampiyonlar Ligi ve UEFAya gidebileceğini bilemiyorsunuz. Aynı şekilde kimin de düşeceğini bilmiyorsunuz. Çünkü alt sıralardaki takımlar arasında da şaşırtıcı takımlar olabiliyor.
     Hector Cuper, oyuncularla diyaloğun çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Oyuncularla konuştuğum zaman onlar gözüme bakıyor ve beni dinliyorsa ya da aldıkları sonuca karşı tepki veriyorlarsa ben her zaman onlarla devam ederim. Ama ben konuşurken oyuncularım gözümün içine bakmıyor ve gerektiği gibi tepki vermiyorlarsa takımı bırakabilirim. Aslında Mallorca takımında böyle bir durum yaşadım. Takım kümeye düşüyordu ve bir üstündeki ile 8 puan fark vardı. 7 maç kala birçok maç kazandık ve son maçta ligde kalabildik. Böyle durumlar oluşabiliyor. Oyuncular gözlerime bakmadıkları gün ve tepki vermediklerinde ben burada olmayacağım.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduspor, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER