Organları 7 kişiye umut oldu

Organları 7 kişiye umut oldu -Çankırıda beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Emine Çobanın organları 7 kişiye nakledilecek


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Emine Çobanın organları 7 kişiye nakledilecek.
     Çankırı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 2 gündür tedavi gören ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi Çobanın organları, ailesi tarafından bağışlandı.
     Çobandan alınan bir böbrek İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine, akciğer İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesine, kalp Başkent Üniversitesi Hastanesine, 2 kornea Ankara Göz Bankası Hastanesine, diğer böbrek ve karaciğer ise Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.
    
     -1 ölüm, 7 hayat oldu-
    
     Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Çağatay Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırıda ilk defa beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarının başkalarına nakledileceğini söyledi.
     Hastanın beyin ölümünün ardından ailesiyle organ bağışı konusunda irtibata geçildiğini ifade eden Topçu, Ankaradaki organ nakil merkezine hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Sonrasında aileye organları bağışlama konusunda bilgilendirme yapıldı diye konuştu.
     Çobanın ailesine başsağlığı dileyen Topçu, Burada kaybedilen bir hasta, bilinçli bir aile sayesinde 7 hastaya umut oldu. 1 ölüm, 7 hayat oldu dedi.
     Topçu, halkın organ bağışı konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, organ bağışının artması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay - Özgür Alantor / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Organları 7 kişiye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER