ORKÖYden manda yetiştiriciliğine destek

ORKÖYden manda yetiştiriciliğine destek -Türkiyede 1982 yılında 1 milyon adet olan ve günümüzde 200 binin altına düşen manda sayısını artırmak için ORKÖY tarafından Afyonkarahisarda 6 aileye 108 bin lira kredisi desteği verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiyede 1982 yılında 1 milyon adet olan ve günümüzde 200 binin altına düşen manda sayısını artırmak için ORKÖY tarafından Afyonkarahisarda 6 aileye toplam 108 bin lira manda yetiştiriciliği kredisi verildi.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, yaptığı yazılı açıklamada, etinden, sütünden, derisinden ve gücünden faydalanılan mandaların sayısının hızla azalmaya başlayınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Orman ve Su işleri Bakanlığının manda yetiştiriciliğini teşvik için kolları sıvadığını belirtti.
     Orman Genel Müdürlüğüne Bağlı ORKÖY Dairesi Başkanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğünün bir ilke imza atarak 6 aileye 18 adet manda yetiştiriciliği kredisi verdiğini kaydeden Sarıkaya, şunları ifade etti:
     Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde yapılan ilk projede olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da manda yetiştiriciliği destekleme projesine yakın ilgi gösteriyor. Bilindiği gibi Sayın Bakanımız, Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) mandacılık araştırmalarına ilişkin çalışmaları destekliyor. Biz de orman köylerinde manda yetiştiriciliği yapmak isteyen ailelere kredi veriyoruz. İlk uygulamayı Çay ilçesinde başlattık. 6 aileye, 18 baş için 108 bin lira manda yetiştiriciliği kredisi verdik. Bundan sonrada kredi miktarını ve üretici sayısını artırarak desteklemeye devam edeceğiz.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre 1982 yılında 1 milyon adet olarak ifade edilen manda varlığının, bugün 200 binin altına düştüğünü vurgulayan Sarıkaya, sığır etine göre yüzde 40 daha az kolesterol ve yüzde 55 daha az kalori ihtiva eden manda eti üretiminde yıllar içinde ciddi bir düşüş gözlendiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ORKÖYden manda yetiştiriciliğine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER