Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman: "İhtiyaçlar sonsuz, imkanlar sınırlı ama sınırlı imkanlarla sınırsız ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "İhtiyaçlar sonsuz, imkanlar sınırlı ama sınırlı imkanlarla, sınırsız ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
     Akman, Kelkit Kaymakamlığınca Yılanlı Bayırı bölgesinde düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, ülke olarak insanları daha iyi ve güzel yaşatmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ülkenin dört bir tarafına büyük emek verdiklerini ifade eden Akman, "Bütün genel müdürlüklerimiz tam bir harmoni içinde insanımızı geleceğe daha güzel hazırlamanın çabası içerisindeler. Gelecek nesillere çok daha farklı bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Biz, inanç itibariyle de öleceğinizi, kıyametin kopacağını dahi bilseniz elinizde bir fidan var ise onu dikin inancındayız. Biz böylesi güzel bir anlayıştan geliyoruz. Onun için bizim memleketimizin yüzde 21,7si ormanlarla kaplıdır. Gümüşhane daha farklı, bu oran yüzde 31i bulmaktadır" diye konuştu.
     Gümüşhanenin, Orman ve Su İşleri Bakanlığından en fazla yatırım alan illerin başında geldiğini kaydeden Akman, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin her tarafına 1000 günde 1000 gölet yapıyoruz, bunların 30u Gümüşhanede. Bu çok iddialı bir proje. Şu anda 341i başladı. Normal olarak 30 Eylül 2014de bitireceğiz. Bu, gelecek Türkiyesinin bilhassa tabanına büyük hizmetler yapacaktır. Dün Kelkitte sadece kavak ve söğütler yetişiyordu, bugün barajlar ve göletler sayesinde buralar çok daha farklı bir duruma gelecektir."
     Türkiyede son 10 yılda orman varlığında 1 milyon dekarlık artış olduğuna dikkati çeken Akman, "2 milyar ağaç toprakla buluştu. Bu süreçte Gümüşhanede de 11 milyon ağaç toprakla buluştu. Yavrularımıza daha güzel bir çevre, daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir dünya bırakabilmenin gayreti içerisindeyiz. İhtiyaçlar sonsuz, imkanlar sınırlı ama sınırlı imkanlarla sınırsız ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.
     Konuşmaların ardından Akman ve beraberindekiler, fidan dikti.
     Törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Arif Karaman, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     -Sadak Barajında inceleme-
    
     Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman, daha sonra beraberindekilerle Sadak köyünde yapımına geçen yıl başlanan Sadak Barajında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Akman, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sadak Barajının vaktinden önce bitirilme noktasına geldiğini belirterek, şunları söyledi:
     "Sadak Barajı, bölgemizde sulu tarıma geçişte çok önemli katkı sağlayacak önemli bir barajımız. 7 bin 500 hektarlık alanı sulayacak, 25 milyon metreküp su toplayacak bir baraj. Barajımız vaktinden önce bitirilecek. Bitirildiğinde bölgede çok büyük değişiklikler olacak. Barajın devamı olarak sulama kanalları kapalı sistem olarak yapılıyor. Bu anlamda da Gümüşhane gerçekten çok şanslı. En fazla yatırım alan ilimiz. Biz, vaat edip bırakmıyoruz, başlıyoruz ve bitiriyoruz. Köse Barajının ne kadar zamanda bittiği malum ama biz 2 yılda ve vaktinden önce Sadak Barajını bitireceğiz. Bakanımız, kadromuz, bu gayret içerisindeyiz."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER