Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sakaryada: -"Bizden önceki hükümet, DSİde 3,5 yılda sadece 9 tesis açmış. Biz ise yılda 350 ile 400 tesis açıp milletimizin hizmetine sunuyoruz"


SAKARYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizden önceki hükümet, DSİde 3,5 yılda sadece 9 tesis açmış. Biz ise yılda 350 ile 400 tesis açıp milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
     Karasu ilçesindeki Kent Parkta düzenlenen Karasu Doğalgaz Projesinin temel atma töreninde konuşan Eroğlu, ülkede çok güzel işler yapıldığını belirterek, Türkiyenin yarından itibaren IMFye borcunun kalmayacağını söyledi.
     "IMF memuru geldiğinde devlet başkanı gibi karşılandırdı, işte borcumuzu bitirip borç bağımızı kesiyoruz" diyen Eroğlu, IMFnin artık Türkiyenin borç aldığı değil, verdiği bir kurum olacağını vurguladı.
     Türkiyede 10 yıl öncesine kadar büyük bir dönüşüm yaşandığına işaret eden Eroğlu, "İnsan hafızası bu, çok çabuk unutuyor. Paramızın yanında 6 sıfır vardı, pasaportumuzun itibarı yoktu. Şimdi ise birçok ülkeye istediğimiz zaman gidiyoruz. IMFden borç alabilmek için yüzde 63 faiz ödüyorduk. Şimdi bu oran da yüzde 4e indi. Başbakanımız talimat verdi ve hesap yapıldı. Geçmişte halktan toplanan vergilerin yüzde 86sı faiz ödemelerine gidiyordu. Artık o günler geride kaldı. Bankalar soyulmuştu, onların borçları da ödendi" şeklinde konuştu.
    
     -"At, binicisine göre kişner"-
    
     Eroğlu, bakanlık bünyesindeki 4 binden fazla şantiyenin 24 saat çalıştığına dikkati çekerek, milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını kaydetti.
     Türkiyede muhteşem yatırımlar yaptıklarını dile getiren Eroğlu, şunları anlattı:
     "Türkiyenin her yerine muhteşem hastaneler yapılıyor. TOKİ, çok sayıda konut yaptı, sizlere sundu. Muhalefetin hayal edemediği yatırımları gerçekleştiriyoruz, bizim farkımız da bu. Bizden önceki hükümet DSİde 3,5 yılda sadece 9 tesis açmış. Biz ise yılda 350 ile 400 tesis açıp milletimizin hizmetine sunuyoruz. Fark ortada, aynı kurum, çalışanlar da aynı fakat at, binicisine göre kişner. Doğalgaz yatırımları çok önemli. 1994te Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Kentin su sorununu çözeceğiz dedi.
     Eskiden 15 günde bir su verildi. Öyle yaşamaya çalışıyorduk, evde bidondan geçilmiyordu. 2040 yılına kadar İstanbulun su sorununu çözdük. Şimdi de 2071e kadar İstanbulun su sorununu hallettik. Türkiye, büyük düşünme dönemini yaşıyor."
     Doğalgaz borusuna temsili kaynak yapan Eroğlu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Acarlar Longozunu gezdi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Yunus Ege - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER