Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aksarayda: -Aksaraya 15 önemli yatırım müjdesi ile geldik. Bunların toplam maliyeti 351 milyon 500 bin lira


AKSARAY (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaraya 15 önemli yatırım müjdesi ile geldiklerini, bunların toplam maliyetinin 351 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.
     Eroğlu, Niğdeden sonra ziyaret ettiği Aksarayda Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulu bahçesindeki fidan dikme törenine katıldı. Vali Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta ile birlikte yağmur altında fidan diken Eroğlu, daha sonra okul bahçesindeki öğrencilerle sohbet etti.
     Ardından Valiliğe geçen Eroğlu, burada Vali Altınoktan kentle ilgili bilgi aldı. Eroğlu, Aksaraya 15 önemli yatırım müjdesi ile geldiklerini ifade etti. Bunların toplam maliyetinin 351 milyon 500 bin lira olduğunu dile getiren Eroğlu, 2012 ve 2013 yıllarını Aksarayda yatırım açısından hamle yılı ilan ettiklerini vurguladı.
     Aksarayda sanayi, tarım ve hayvancılığın sürekli geliştiğini, bunlar için de suya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Eroğlu, Devlet Su İşlerinin (DSİ) Aksarayda önemli projeler gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Eroğlu, 15 yatırım müjdesinin 11inin DSİye ait olduğunu ve Aksarayın da Konya Ovası Projelerine (KOP) dahil edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
     Ortaköy Çiftevi 2 Göleti ve Sulaması ile 4 bin 40 dekar arazi sulanacak. 2013te tamamlanması planlanıyor. Ağaçören Kütüklü Göleti Sulamasının da ihalesi yapıldı. Bin 670 dekar alan borulu sistemle sulanacak. Sağırkaraca Göleti ile de bin 450 dekar arazi sulanacak.
     Aksarayın orman varlığının çok az olduğunu, bu konuda bakanlığına bağlı kurumların çalışma yapacağını aktaran Eroğlu, 2012 yılında Aksarayda 17 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak. Bunun yanı sıra Ceviz ve Badem Eylem Planı çerçevesinde 2013 yılında 10 dekar ceviz, 50 dekar badem ağaçlandırması da geçekleştirilecek diye konuştu.
     2012 yılında Aksarayda 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulduğunu, bunların açılışlarının 12 Aralıkta yapılacağını söyleyen Eroğlu, 2013 yılında da Ağaçören, Sarıyahşi ve Gülağaçta olmak üzere 3 tane daha otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağını bildirdi.
     Eroğlu, Aksaray, Niğde ve Afyonkarahisardaki yer altı sularında arsenik problemi olduğunu ifade ederek, Aksarayda bu sorunu çözmek için buraya çok güzel bir arıtma tesisi kurduk. Artık memba suyu gibi su içmek mümkün olacak dedi.
     Bin Günde Bin Gölet Projesi kapsamında çalışmalarının sürdüğünü, ilan ettikleri sürede göletlerin hepsini tamamlayacaklarını aktaran Eroğlu, bu kapsamda Aksarayda 6 göletin çalışmasını yaptıklarını, bu sayının daha da artabileceğini belirtti.
     Konuşmanın ardından Vali Altınok, Eroğluna Taşpınar halısı ve Yusuf Hakiki Babanın kitabını hediye etti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER