Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -1 Ocaktan bugüne kadar bin 444 orman yangını meydana geldi, toplam 4 bin 400 hektar alan yandı -Yangına en geç 12-15 dakika içinde müdahale ediyoruz. Başarının sırrı bu. Her yerde elimiz,


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1 Ocaktan bugüne kadar bin 444 orman yangınının meydana geldiğini ve toplam 4 bin 400 hektar alanın yandığını belirterek, Yangına en geç 12-15 dakika içinde müdahale ediyoruz. Başarının sırrı bu. Her yerde elimiz, gözümüz var dedi.
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Kent Meydanında İl Genel Meclisi tarafından satın alınan 16 iş makinesinin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasında, hizmetin eskiden Ankaradan yürütüldüğünü ve tıkanma noktasına geldiğini, AK Parti Hükümeti ile her şey yerinden yönetilir anlayışının hakim olarak hizmet akışının sağlandığını bildirdi.
     İl Genel Meclisinin Afyonkarahisarda destansı çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Eroğlu, KÖYDES, BELDES, SUKAPla Türkiyenin her köşesine büyük yatırımlar gittiğini vurguladı.
     Orman yangınları konusuna da değinen Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kısa süre önce kendisini aradığını ve orman yangınlarıyla ilgili son durum hakkında bilgi edindiğini aktardı.
     1 Ocaktan bugüne kadar bin 444 orman yangını meydana geldi, toplam 4 bin 400 hektar alan yandı diyen Eroğlu, şunları kaydetti:
     Ekiplerimiz yangına çok hızlı müdahale ediyor. Yangın başına ortalama 3 hektar alan düşüyor. Hava sıcaklığı artınca, nem oranı düşünce, yangına karşı hassas bölgeler için uyarıda bulunduk. Vatandaş endişe etmesin. Gece dahi arazide yatacak şekilde ekiplerimizi konuşlandırdık. Yangına en geç 12-15 dakika içinde müdahale ediyoruz. Başarının sırrı bu. Her yerde elimiz, gözümüz var. Bir yerdeki yangını, yangına giden uçağı, helikopteri, arazözü, kaç dakikada bölgeye varacaklarını takip edebiliyoruz. Bunları odamdan izleyebiliyorum. Yangın Harekat Merkezimiz uzay üssü gibi. Muazzam bir teknolojiye sahibiz. Bu teknolojiyi aktarmak için ABDden talep geldi, çalışma halindeyiz.
     Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen vatandaşların da bu konuda duyarlılığının önemli olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
     Kasıtlı orman yangınlarına sebep olanlara maddi, manevi büyük ceza, ağır hapis cezası var. Bir de ihmalle çıkan yangınlar var. Anız yakılıyor, rüzgarla ağaçlar çıra gibi yanıyor. Lütfen anız yakmayın, özellikle de orman çevrelerinde. Vatandaşlarımız yollarda araçlardan sigara izmariti atmasın. Vatandaşımız duyarlılık gösterirse, sıcak yazı sıkıntı yaşamadan atlatabiliriz. Orman çevrelerindeki yangınları mutlaka 177ye bildirin.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu da, köylerde 15 yıl öncesine kadar ilkel yaşam şartlarının var olduğunu, fakat bugün şehirde olan ne varsa köylerde de bulunduğunu söyledi.
     İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ise yeni makinelerle araç parkının daha da büyüdüğünü ve köylere daha çok ve hızlı hizmet verileceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve diğer protokol mensupları, iş makinelerinin anahtarlarını operatörlerine teslim etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER