Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen, Türkiyede ekonomik kriz yok. Büyümede Çinden sonra dünyada ikinci sıradayız -Enflasyon canavarını tamamen yok ettik. Artık IMFye borç veren bir


AMASYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen, Türkiyede ekonomik kriz yok. Büyümede Çinden sonra dünyada ikinci sıradayız dedi.
     Eroğlu, Amasyada merkeze bağlı Aydınca beldesindeki Aydınca Barajı ile 8 projenin temelinin atıldığı törene katıldı.
     Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, söz konusu 9 projenin yanı sıra 152 milyon 250 bin liralık 20 projenin Amasyada gerçekleştirileceğini söyledi.
     Türkiyenin artık küresel bir güç olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Başbakanımızdan önce paramız pul mesafesindeydi. 6 sıfırdan kurtulduk. Ekonomide muazzam bir gelişme var. Dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen, Türkiyede ekonomik kriz yok. Büyümede Çinden sonra dünyada ikinci sıradayız. OECD gibi 30 gelişmiş arasında ise birinci sıradayız. Bu büyük bir mutluluk, Allaha şükür olsun. Enflasyon canavarını tamamen yok ettik. Artık IMFye borç veren bir Türkiye var. Borçları ödedik. Devletin milletine olan borçları vardı, ödedik. 13,5 milyar lira... KEY ödemeleri, 3 milyar lira borç vardı, ödedik. Yani bir taraftan borçları ödüyoruz. Yani kasayı dolduruyoruz, borçları ödüyoruz, bir de yatırım yapıyoruz. Yatırımlar dolu dizgin. Sadece Amasyada değil Türkiyede her yer şantiye. Bu kardeşiniz Edirneden Karsa kadar 4 binden fazla şantiyesiyle gece gündüz çalışıyor.
    
     -2070 yılına kadar İstanbulun suyu hazır-
    
     AK Parti hükümetleri döneminde 16 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını, hastaneler inşa edildiğini, sağlık sisteminde yenilikler gerçekleştirildiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
     Biz 9 yılda bin 128 dev projeyi açarak aziz milletimizin hizmetine sunduk. 206 adet baraj. Türkiyenin en yüksek barajlarını biz yaptık. 11 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtık. 640 adet dereyi ıslah ettik. Sadece İstanbulda değil, birçok şehirde su yoktu. Biz 49 şehre su getirdik. İstanbul dışında İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Diyarbakır. 41 milyon vatandaşa ilave su verdik. Bunu yaparken günü kurtarmak değil, 30, 40, 50 yıl sonrasının su ihtiyacını dikkate alarak, ona göre hesap yaptık, ona göre yatırım yaptık. İstanbul yıllarca susuzluk çekti. Ama şu an 2070 yılına kadar İstanbulun suyu hazır. İzmirin 2060 yılına kadar suyu hazır. Ankara için ise 32 kilometreden, Gerededen su getiriyoruz.
     Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından 33 bin 300 dekar araziyi modern şekilde sulayacak Aydınca Barajının da içinde bulunduğu, toplam 36 milyon 214 bin liraya mal olacak 9 projenin temelini ortak programda attı.
     Program sonunda doğaya 100 keklik salındı.
     Törene, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Bakan Eroğlu, buradaki törenin ardından Amasya Valisi Özü makamında ziyaret etti. Daha sonra Amasya Kazanasmazlar Konağı Ormancılık Kültür Evinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü - Cihan Okur / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER