Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Biz bu bölgeyi dünyaya gıda üreten, ihraç eden üretim üssü haline getireceğiz -Müteahhitler bizim işlerimizi yetiştirmekte zorlanıyorlar. Para çok, 3 vardiya çalışıyorlar (Fotoğr


ADIYAMAN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2030lu yıllarda en önemli sektörün gıda üretimi ve gıda güvenliği olacağını belirterek, Biz bu bölgeyi dünyaya gıda üreten, ihraç eden üretim üssü haline getireceğiz dedi.
     Bakan Eroğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ederek, Başkan Mustafa Uslu ile bir süre görüştü. Uslu ziyarette, bölgede yaşanan sorunları anlattı, bürokrasinin ağırlığına değindi.
     Adıyaman için yapılacak çalışmaların plan ve projesini hazırladıklarını belirten Eroğlu, 2013 ve 2014te şantiyelerin Adıyamanda kesintisiz çalışacağını ifade etti. Kente 17 büyük müjdeyle geldiklerini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:
     Adıyamana 1 milyar 380 milyon TLlik müjde getirdik. Daha önce illere 200-300 milyon TL müjde getirdik. DSİ, sulama alanları, baraj, gölet sulamalarında büyük hamle yapacak. Bunları bitirmek için de şube müdürü gönderdik. Çalışmaları ben takip ediyorum. Çetintepe Barajının inşaat ihalesi yapıldı. Temel atmaya geleceğim. Koçali Barajı ile 177 bin 610 dekarlık zirai arazinin sulanması hedefleniyor. Çetintepe ve Koçali barajlarının temelini 2013 yılında atıp barajları hızla bitireceğiz.
     Adıyaman için yapılacak çalışmaların listelendiği kağıdı taahhüt olarak Adıyamanlılar adına TSO Başkanı Usluya veren Bakan Eroğlu, çalışmaların rahat yapılması için Adıyamana 4 şube müdürlüğü kurduklarını bildirdi.
     2030lu yıllarda en önemli sektörün gıda üretimi ve gıda güvenliği olacağını ifade eden Eroğlu, Biz bu bölgeyi dünyaya gıda üreten, ihraç eden üretim üssü haline getireceğiz. Bu yüzden buradaki sulama işlerini tamamlamamız lazım. Bu da sulama olmadan olmuyor. O zaman birinci adım sulama, ikinci adım şehrin ve beldelerin su ihtiyaçlarının karşılanması, dere ıslahlarının yapılması diye konuştu.
    
     -Tam yetkili şube müdürlükleri
    
     TSO Başkanı Mustafa Uslunun, bürokrasinin ağırlığına yönelik yaptığı konuşmaya da değinen Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı yıllarda gazetelere Bürokrasi çok yavaş ilerliyor diye beyanat verdiğini, gazetelerin de bunu Bürokrasiden şikayet eden bürokrat şeklinde manşet yaptığını anımsattı. Yeni yapılanmada her kente tam yetkiyle şube müdürlükleri kurduklarını ifade eden Eroğlu, şunları aktardı:
     Bakanlığımızı temsil eden 4 tane şube müdürlüğü kurduk. Bütün işleri bu şube müdürlükleriyle çok rahat yapabilirsiniz. Bu arkadaşlarımız tam yetkili. Şube müdürlerimizin önü açık, ne istiyorsanız yapabilirsiniz. Yeter ki iş yapın, bizim istediğimiz bu. Şube müdürlerinin, genel müdürü ve bakanını daha çok iş yapması için sıkıştırması lazım. Biz ise tam tersine, Şunu bitir, para var. Para gönderelim diyoruz. İnanın müteahhitler bizim işlerimizi yetiştirmekte zorlanıyorlar. Para çok, 3 vardiya çalışıyorlar. O kadar çok çalışmasına rağmen parayı harcayamıyor. Durum böyle. Çalışmalar yıldırım hızıyla yürüsün.
     Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, konuşmaların ardından Bakan Eroğluna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın fotoğraflarının işlendiği el işi halı hediye etti.
     Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından ATSO meclis toplantı salonunda düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katıldı. Eroğlu, burada da Adıyaman için yapılan ve yapılacak hizmetlere değindi.
     Toplantının ardından Altınşehir Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan Eroğlu, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte fidan dikti. Bakan Eroğlu, kendi adına da diktiği fidanı suladı.
     Ağaç çeşitliliğinin artırılmasını isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, öğretmenlerle de bir süre görüştükten sonra okuldan ayrıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER