Orman Yangınları Mücadele Koordinasyon Toplantısı

Orman Yangınları Mücadele Koordinasyon Toplantısı


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, il genelinde meydana gelen yangınların yüzde 71inin dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığını bildirdi.
     Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen Orman Yangınları Mücadele Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Yüksel, 356 bin 186 hektarlık bir orman arazisine sahip olan Ankarada, 2010da 56 yangında 576 hektar alanın, 2011de 72 yangında 166 hektar alanın, 2012de ise 133 yangında 158 hektarlık alanın yandığına dikkati çekti.
     Anadoluda yangınların en çok perşembe ve cuma günleri çıktığına işaret eden Yüksel, Ankarada yaşanan yangınlarda temmuz, ağustos ve eylül ayının çok kritik olduğunu söyledi.
     Ankarada meydana gelen yangınların yüzde 71inin dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığını ifade eden Yüksel, Yangın çıkmasını önleyici tedbirler neyse onları stratejik planlarımızda belirleyip yangına sebep olan etkenleri belirleyeceğiz. Müdahaleyi erken uyarı, hızlı müdahale, etkin mücadele olarak 3 başlıkta topladık diye konuştu.
    
     -Ortalama müdahale hız 18 dakika-
    
     Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya da yazları sıcak ve kurak olan coğrafyada orman yangınlarıyla çok etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. Özkaya, birkaç hektarla kurtulacak alanların zamanında müdahale edilemediği için yüzlerce hektar alanın yanmasına neden olduğunu belirterek, orman yangınlarındaki hızlı müdahalenin önemine vurgu yaptı.
     Yangına ortalama müdahale hızlarının 18 dakika olduğunu hatırlatan Özkaya, bu süreyi ortalama 15 dakikaya indirmeyi planladıklarını anlattı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Orman Yangınları Mücadele Koordinasyon Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER