Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı

Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı -Fuar, Bosna Hersekin eski Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Silajdzicin katıldığı törenle açıldı -TOBB Kuyumculuk Sanayi Sektörü Meclisi Başkanı Altınbaş: -"Türk mücevher sektörü, bugün dünya mü


GAZİANTEP (A.A) - Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı, Bosna Hersekin eski Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdzicin katılımıyla açıldı.
     Silajdzic, Gaziantep Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık işbirliğiyle 9. kez düzenlenen fuarın açılışında, gördüklerinden çok etkilendiğini ve gurur duyduğunu söyledi.
     Kardeşlik ve dayanışma ruhundan etkilendiğini belirten Silajdzic, "Gördüğüm kadarıyla burası dünyanın en gelişmiş bölgelerinden olmaya aday. İnşallah Türkiye ile Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek arasındaki ilişkiler daha çok gelişir. Sizin için altın bir gelecek umut ediyorum" dedi.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kuyumculuk Sanayi Sektörü Meclisi Başkanı İmam Altınbaş ise Türkiyenin sektörde dünyadaki pazar payı yüzdesini her geçen yıl yükselttiğini söyledi.
     2012 yılı ihracatında, yıllık bazda en fazla oransal artış gerçekleştiren savunma sanayi sektörünü, mücevher sektörünün takip ettiğini belirten Altınbaş, şöyle konuştu:
     "Son yıllarda pırlantalı mücevher pazarının büyüklüğü dünyada üç kat arttı. 2013 yılı zorlu bir yıl olacak gibi öngörülse de istikrarlı ekonomisi ve yapacağı tasarruflarla Türkiyenin büyümeye devam edeceğinden eminiz. Türk mücevher sektörü, her geçen gün kazandığı kimlik ve bilinirlikle bugün dünya mücevher sektöründe ilk 5te yer alıyor ve zirveyi zorluyor. Sektörümüz, dünyada lider olabileceğimiz sektörlerin başında geliyor. Türkiyenin özellikle Ortadoğudaki yeri ve Arap ülkeleriyle olan iyi ilişkileri, yatırım imkanlarına dönüştüreceği bir fırsat haline geldi. Ortadoğuda yaşanan Türk rüzgarını da dikkate alarak, bu bölgede yaşanan olumlu gelişmeleri hep birlikte takip etmeliyiz. Bu durum, doğrudan bu pazarları hedefleyen Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarının önemini bir kez daha vurgulamaktadır."
     Globalleşmenin önemine de değinen Altınbaş, "Bunun için önce iç pazarda kuvvetlenmeliyiz. Bu hedefe ulaşmak için ülkenin artan gelir seviyesini fırsata çevirebiliriz. Bu bağlamda Güneydoğu Anadolu, iç ve dış pazarlarda başarılı olmak isteyen firmalar için önemli bir coğrafya. Bölgemizin coğrafi özellikleri de bize altın fırsatlar sunmaktadır" diye konuştu.
     Vali Erdal Ata da kuyumculuk ve mücevher sektörünün ülke ekonomisi için önemli olduğunu dile getirdi. Sektörün istihdam sağladığını ve ihracat kalemleri içinde önemli yer tuttuğunu belirten Ata, "Altın, geçmişten günümüze kadar hiçbir zaman, hiçbir dönemde değerini kaybetmemiştir. Halen aynı şekilde milletimizin geleneksel tasarruf araçlarından birisi olarak önemli yerini korumaktadır" diye konuştu.
     Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, TEB Altın Bankacılığı Direktörü Selami Erten ve Start Fuarcılık Genel Koordinatörü Ülker Selviler de fuar ve sektörle ilgili bilgi verdi.
     Törene, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile davetliler katıldı.
     Sektör temsilcileri, Ortadoğu Fuar Merkezinde 3 gün açık kalacak olan, bölge ülkelerinden alım heyetlerinin de beklendiği fuarda, ürünlerini sergiliyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Burhan Sansarlıoğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER