Ortaöğretim 9. sınıflara e

Ortaöğretim 9. sınıflara e-kayıt sistemi


NEVŞEHİR (A.A) - 2012-2013 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacağı bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacağı ve aday kayıtlarının, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 31 Ağustos Cuma gününe kadar yapılacağı belirtildi.
     Genel liselere aday kayıt işlemlerinin genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemlerinin meslek lisesi müdürlüklerince yapılacağı kaydedilen açıklamada, genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresinin esas alınacağı belirtildi.
     Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılacağı, adayların hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacakları vurgulandı.
     Aday kayıtları tamamlandıktan sonra 7 Eylül tarihinde http://meb.gov.tr adresinden ilan edileceği, ilan edilen listelere göre kesin kayıt işlemlerinin ilgili okul müdürlüklerince 7-14 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ortaöğretim 9. sınıflara e Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER