OSİAD Genel Kurulu

OSİAD Genel Kurulu -CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: İktidar muhalefet ayrımı yapmadan Türk sanayicisine sahip çıkmamız lazım


ANKARA (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İktidar, muhalefet ayrımı yapmadan Türk sanayicisine sahip çıkmamız lazım dedi.
     Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (OSİAD) 22nci Olağan Genel Kurulu, OSİAD Konferans Salonunda yapıldı.
     Genel kurulda konuşan Toprak, Türk sanayicisinin ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti.Toprak, Sizin yaptığınız her ihracat Türkiyede bir atölyenin çalışması demek. Sizin yaptığınız her bir liralık ihracat Türkiyede bir vatandaşın iş bulması demek, o bir vatandaşın iş bulması da ailenin tenceresinin kaynaması ve o ailenin mutluluğu demek. Ülkede mutluluk ailede başlar eğer aile mutluysa ülke mutludur ifadelerini kullandı.
     İktidar muhalefet ayrımı yapmadan Türk sanayicisine sahip çıkmamız lazım diyen Toprak, CHPnin Türkiye bir krize girsin iktidar puan kaybetsin ben geleyim gibi anlayışının olmadığına dikkati çekti.
     Toprak, CHP olarak Türkiyenin önünü açacak yasalara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Üretim merkezlerinin batıdan doğuya doğru kaydığına işaret eden Toprak, Türkiye burada güçlü ekonomisiyle tutunmak zorunda. CHP olarak hiç bir parti ayrımı yapmadan hangi partiye oy verirseniz verin biz sizleri desteklemek istiyoruz. Biz güçlü Türk ekonomisini yaratmak istiyoruz değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Türkiye sanayide ciddi mesafeler aldı-
    
     Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiyenin sanayide ciddi mesafeler aldığını belirterek, Türk savunma ve havacılık sanayisinin her geçen bilinirliğinin arttığını söyledi.
     Özdebir, 2012nin iç piyasaya üretim yapan işletmeler için zor geçtiğini ifade ederek, Şu anda para politikasını yönetenlerin tavrında çok büyük bir değişiklik gözükmemekte. Bu bize 2013 yılının da aynı şekilde gitme tehlikesini gösteriyor. Bu anlamda bizim önümüzü açacak tedbirlerin bir an önce alınması lazım diye konuştu.
    
     -Tasarruflar azalıyor-
    
     OSİAD Başkanı Adnan Keskin, yerli ürünlerin tercih edilmesi konusunda hükümetin bir çok genelge yayınladığını hatırlatarak, savunma sanayi ve otomotiv sektörü başta olmak üzere bazı sektörlerde yerlileştirme oranlarının yükseltilmeye çalışıldığını kaydetti.
     Kamu İhale Yasası ve Kamu Alım İhale Sözleşmesinde 2003 yılında yapılan değişiklikle kamu ihalelerinde ve alımlarında yüzde 51 yerli alım şartı getirildiğini anımsatan Keskin, Ancak gelin görün ki uygulamada ne bu genelgeler, ne de diğer yasal düzenlemeler dikkate alınıyor. Kamu kurumları, muadili olmasına rağmen ithal ürünleri tercih ediyor. Örneğin, Türkiye, bir taş zengini olmasına rağmen Çinden taş ithal ediyor değerlendirmesinde bulundu.
     Keskin Ankara metrosu ihalesini kazanan Çinli firmanın, Ostimdeki raylı sistem kümelenmesini dikkate almadığını ve yüzde 51 şartına uymadığını savundu.
     Keskin, OSİADın, sadece sorunları tespit etmediğini, imkanları çerçevesinde çözüm de bulduğunu anlatarak, Kadına yönelik şiddetle ilgili bir proje hazırlayıp ABye sunduk dedi.
     Genel kurula, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da katıldı.
     Daha sonra seçimlere geçildi.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber OSİAD Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER