Osmancıkta Turizm Haftası etkinlikleri

Osmancıkta Turizm Haftası etkinlikleri


ÇORUM (A.A) - Çorumun Osmancık ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Ali Aba Koyunbaba" paneli düzenlendi.
     Osmancık Belediyesi ile Osmancık Kültür ve Turizm Derneği ortaklığında Osmancık Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, ilçenin manevi şahsiyetlerinden Koyunbabanın hem Aleviler hem de Sünniler tarafından benimsendiğini söyledi.
     Koyunbabanın, ilçenin birleştirici sembolü olduğunu ifade eden Yazıcı, "Koyunbaba ilçe birliğinin, aynı zamanda ülke birliğinin ve bütünlüğünün en büyük sembolüdür. Koyunbabaya alevi kardeşlerimiz de, Sünni kardeşlerimiz de sahip çıkıyor, hatta sahip çıkmakta yarışıyorlar. Aynı Hacı Bektaş Veliye sahip çıktıkları gibi... Bu Aleviliğin ve Sünniliğin özünde birbirinden farklı olmadığını gösteriyor" diye konuştu.
    
     -Panelistlerin konuşmaları-
    
     Panele konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Koyunbabanın, bölgenin inanç turizmi açısından önemine dikkati çekti.
     İlçede bulunan Anadolunun en eski köprülerinden Koyunbaba Köprüsünün, Fatih Sultan Mehmet tarafından yapıldığını ifade eden Eğri, "Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet doğu seferine giderken Osmancıkta Koyunbaba Hazretleri ile görüşerek duasını aldı. Fetih müyesser oldu ve Fatih Sultan Mehmet Koyunbaba Hazretlerinden dileğini sordu. Koyunbaba Hazretleri ise dünyalık bir şey istemediğini, Kızılırmak üzerine hayır için bir köprü yapılmasını talep etti. Fatih hakka yürüyünce oğlu Sultan İkinci Bayezit köprüyü yaptırdı" ifadelerini kullandı.
     Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Kendirli de türbesi Osmancıkta bulunan Koyunbabanın, Osmancık için önemli bir sembol olduğunu dile getirdi.
     Panelin sonunda Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Eğri ve Kendirliye plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Emrah Akıllı - Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Osmancıkta Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER