Osmaniyede 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı

Osmaniyede 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı


OSMANİYE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürlüğü tarafından 750 kınalı kekliğin doğaya bırakıldığı bildirildi.
     Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yıllarda tabiatta bol miktarda bulunan, çeşitli nedenlerle miktarı azalmış ve nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya kalmış doğal türlerden olan kınalı kekliğin, tekrar doğal ortamına kazandırılması ve popülasyonlarının arttırılmasını amaçladıklarını ifade etti.
     Bahçe, Düziçi ve Kadirli ilçelerinde 750 kınalı kekliğin doğaya salındığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Gaziantep Erikçe Keklik Üretim İstasyonundan alınan kınalı kekliklerin, üretme istasyonundan getirildikten sonra doğaya uyumu için Atalan Beldesinde oluşturulan alanda, kurulan intibak voliyerine konularak 7 gün boyunca salınacağı alanın doğasına alışması ve nakil stresini üzerlerinden atması sağlandı. Doğaya bırakılan kekliklerin doğal hayata adapte olmasını kolaylaştırmak, yasa dışı avcılığı engelleyerek etkin koruma sağlamak ve yöre halkının bilgilendirilmesi amacıyla, sivil toplum örgütleri ve Atalan Belde Belediyesi ile işbirliği protokolü yapıldı. Kınalı keklik yerleştirilen alanlar 2012-2013 av döneminden başlamak üzere 3 yıl süreyle ava kapatıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER