Osmaniyede sağlıklı ekmek üretimi toplantısı

Osmaniyede sağlıklı ekmek üretimi toplantısı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ekmekle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     İl Müdürü İbrahim Sağlam, ekmek ve ekmek çeşitleri üreticilerine depolama, dağıtım ve satışını yapan iş yerlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
     Ekmek üretimi yapan fırınların ekmeği en az 250 gramdan başlamak suretiyle 50şer gram arttırarak üretebileceklerini belirten Sağlam, ekmeğin kepek oranının artırılarak besleyici değerinin yükseltileceğini söyledi.
     Ekmek ve çeşitlerinin tuz oranının yüzde bir buçuğu geçmeyeceğini kaydeden Sağlam, şöyle devam etti:
     Ekmeği tüketiciye arz eden yerlere, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek veya kepekli ekmek bulundurma zorunluluğu getirildi. Kasap, manav ve pazar gibi yerlerde ekmek satışı ve bisiklet, motosiklet veya ekmek satışına uygun olmayan araçlarla ekmek taşınması ve kullanılan araçların gıda dışında başka yük taşıması da yasaklandı. Ekmek, tam buğday unu ekmeği, tam buğday unlu ekmek, kepekli ekmek ve ekşi hamur ekmeği dışında kalan ekmek çeşitlerinin kapalı ambalaj olmadan piyasaya sürülmesi, üretim yeri de dahil olmak üzere yasaklandı. Bakkal ve Market gibi gıda satış yerlerinde ekmek dolapları iş yeri içerisinde bulunacak ve satıcı ekmeği eldiven giyerek tüketiciye verecektir.
     Sağlam, halk sağlığının korunması amacyla yürürlüğe konulan kuralların yerine getirilmesi için denetim ve kontrol hizmetlerini titizlikle yürütüleceklerini belirtti.
     Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kırgın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar ve Gıda Maddeleri Üreticileri Odası Başkanı Mehmet Görmüş ile gıda kontrol görevlileri katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede sağlıklı ekmek üretimi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER