Osmaniyede Trafik Haftası kutlamaları başladı

Osmaniyede Trafik Haftası kutlamaları başladı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları başladı.
     Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İstiklal İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.
     Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan, konuşmasında, yapılan çalışmalar ve verilen eğitimler neticesinde ölümlere ve maddi hasarlara neden olan trafik kazalarının önüne geçilmesini temenni ettiğini söyledi.
     Trafik kazalarının yüzde 90 fazlasının insan unsurundan kaynaklandığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:
     Demokrasinin güzel bir tarifi var. Kurumları kuracağız, kuralları koyacağız ve uyacağız. Biz kurumları kuruyoruz, kuralları koyuyoruz ama uymuyoruz. Trafik kuralları ilkokuldan tutun, hayatın her döneminde maalesef çok uymadığımız ve bunun çok ağır bedellerini ödediğimiz bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Bu yılın kazasız belasız bir yıl olmasını diliyorum. Herkesten çarşıda, yolda, hayatın her ortamında kurallara uymasını rica ediyorum.
     Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise trafik kurallarının bir yaşam biçimi olarak kabullenilmesinin eğitim, denetim gibi yöntemlerle sağlandığını belirtti.
     Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında mümkün olduğunca çok sayıda yol kullanıcısına ulaşarak trafikte riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Ceren, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü olarak, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde hazırlanan afiş ve broşürlerin sürücü ve yayalara dağıtıldığını, seminer ve konferanslar düzenlendiğini, radyo ve televizyonlar aracılığıyla vatandaşların trafik güvenliğine olan ilgilerinin artırılmasına çalışıldığını söyledi.
     Daha sonra hafta nedeniyle okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve meydanda kurulan trafik stantları gezildi.
     (TUT-AG)
<< Önceki Haber Osmaniyede Trafik Haftası kutlamaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER