Osmaniyede yaz spor okulu başladı

Osmaniyede yaz spor okulu başladı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Belediyesinin 4. yaz spor okulu başladı.
     Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Meydanındaki açılış töreninde, 7-14 yaş arası 600 öğrenciye, yaz spor okulu kapsamında eğitim verileceğini söyledi.
     Yaz spor okulunun bir ay süreceğini kaydeden Kara, amaçlarının belediye olarak, yaz tatilinde denize ve yaylalara gidemeyen öğrencilerin spor yapmasının sağlanması ve gençlerin yeteneklerini geliştirmek olduğunu belirtti.
     Dört yılda toplam 3 bin öğrenciye spor eğitimi verildiğini ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ücretsiz yaz spor okulumuz, amatör spor kulüplerimize alt yapı oluşturmak için de önem taşıyor. Hizmetin sadece asfalt, yol, su olmadığı bilinciyle hareket ediyoruz. Her yaştan çocuğumuza sahip çıkmak da belediyeciliğin temel görevlerinden bir tanesi. Geçen yıl onur konuğu olarak davet ettiğimiz eski milli futbolcu Saffet Sancaklıyı tekrar aramızda görmekten mutluyuz. Bu yıl da bizleri yalnız bırakmayan Sancaklıyı fahri hemşehri ilan ediyoruz.
     Kara, yaz spor okulunda futbol, basketbol ve voleybol branşlarında eğitim verileceğini de sözlerine ekledi.
     Açılışa katılan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ise küçük yaşta çocukların spora teşvik edilmesinin gelecekleri açısında da önemli olduğunu söyledi.
     Çocuklara, spor yapacakları alanlar tahsis edilmediğinde istenmeyen yollara başvurabileceklerini belirten Sancaklı, Sporu, bedensel ve psikolojik gelişimin yanı sıra ülkeye kaliteli gençler yetiştirmek için bir araç olarak görmemiz gerekiyor. Bu ülkede milli formayı giymek, bayrağımızı dalgalandırmak çok önemli bir şey. Allah bana bunu nasip ettiği için çok mutluyum. Sportif faaliyetlere ülkemizin hangi köşesinden davet alırsam, gidiyorum. Fahri hemşehrilik için Osmaniyelilere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Sancaklıya Fahri hemşehrilik beratı takdim etti.
     Konuşmaların ardından 4. yaz spor okulu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrahın minyatür kaleye şut çekmesiyle start aldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede yaz spor okulu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER