Osmaniyeden Iraka 10 bin fidan

Osmaniyeden Iraka 10 bin fidan -Özel bir okul tarafından başlatılan Dostluk Ormanı projesi kapsamında Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefliğinden temin edilen 10 bin fidan, Irakın Süleymaniye kentine gönderildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, özel bir okul tarafından başlatılan Dostluk Ormanı projesi kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefliğinden temin edilen 10 bin fidan, Irakın Süleymaniye kentine gönderildi.
     Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları Fen Lisesi Müdürü Lokman Kılıç, Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefliğinde düzenlenen toplantıda, Süleymaniyedeki Fezalar Okulu ile Dostluk Ormanı projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Süleymaniyeye bir gezi sebebiyle gittikleri sırada bu kararın alındığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     Süleymaniye Valiliği, oradaki Türk okullarının ormanlık alan olarak kullanacağı 30 dönümlük arazi tahsis etti. Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefliğinden de bu kapsamda 10 bin tane fidan temin edildi. Bu fidanlar toprakla buluşturulmak üzere bugün itibariyle Iraka gönderilecek.
     Adana Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur ise öğrencilerin bu tür projelere imza atmalarının önemine değinerek, Burada yapılan iş sadece Türkiyeyi ilgilendirmiyor. Komşumuz olan dost ülkelere de bu gençler ellerini uzatmış oluyor. Bu proje sayesinde oradaki öğrencilerle de aynı zamanda dostluk kurmuş olacaklar. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe dostluklar da artar şeklinde konuştu.
     Daha sonra defne, kızılçam, yalancı akasya, çınar ve fıstık çamından oluşan 10 bin fidan tıra yüklenerek Iraka gönderildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Osmaniyeden Iraka 10 bin fidan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER