Osmaniyenin ihracatı yüzde 80 arttı

Osmaniyenin ihracatı yüzde 80 arttı -TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş: İhracat, 80. ilde yüzde 80 arttı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş, yılın ilk üç ayında Osmaniyenin ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarak 31 milyon dolara ulaştığını belirtti.
     Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Özkardeş, Osmaniyenin bir yılda 131,5 milyon dolar ihracat yaptığını kaydetti.
     TİM verilerine göre Osmaniyenin 2012 yılını en çok ihracat yapan iller sıralamasında 117,8 milyon dolar ihracatla 51. sırada tamamladığını ifade eden Özkardeş Bu yılın ilk üç ayında ihracatımız yüzde 80 artarak 49. sıraya yükseldi. Yani, ihracat 80.ilde yüzde 80 arttı. Yılın ilk üç ayında 7,2 milyon dolar ihracat yaptığımız İtalya en fazla ihracat yaptığımız ülke olurken bu ülkeyi 4,4 milyon dolarlık ihracatla Endonezya, 3 milyon dolar ihracatla Irak takip etti. İlimizin ihracat rakamlarının artması biz iş adamlarını da memnun etti dedi.
     Özkardeş, organize sanayi bölgesindeki yatırımların, ihracatın artmasına katkı sağladığını dile getirerek Osmaniyenin Ortadoğunun önemli ihracat ve ticaret merkezi olacağına inandığını söyledi.
     Osmaniyenin ihracatının yüzde 50sini 15,2 milyon dolarla çelik sektörünün yaptığını belirterek 7,2 milyon dolar ihracatla yüzde 25ini demir ve demir dışı metaller sektörü, 3 milyon dolar ihracatla yüzde 10-unu tekstil ve ham maddeler sektörünün oluşturuyor dedi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyenin ihracatı yüzde 80 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER