Osmaniye Mehter Takımı dünyaya açılıyor

Osmaniye Mehter Takımı dünyaya açılıyor -Belediye çalışanlarından oluşan 35 kişilik ekip, Macaristanın Tiszavasvari kentinde düzenlenecek festivale hazırlanıyor


OSMANİYE (A.A) - Tuğba Temir / Ümit Kahrıman - Osmaniye Belediyesince kurulan mehter takımı, ülkenin birçok şehrinin yanı sıra yurt dışından da teklif almaya başladı.
     Belediye çalışanlarından oluşan 35 kişilik ekip, repertuvarındaki 30 eseri sunmak üzere Macaristanın Tiszavasvari kentinde düzenlenecek festivale hazırlanıyor.
     Belediye Başkanı Kadir Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008de kurulan mehter takımının ülkenin sayılı takımlarından biri olduğunu ifade etti.
     Mehter takımının ülke genelinde yoğun ilgi gördüğünü belirten Kara, ekibin birçok şehirde düzenlenen programlara davet edildiğini belirtti.
     Kara, yurt dışından da teklif almaya başladıklarını ve önümüzdeki günlerde Macaristanın Tiszavasvari kentinde düzenlenecek festivale katılacaklarını anlattı.
    
     -Filmlerin etkisi-
    
     Son zamanlarda televizyonlarda yayınlanan Osmanlı filmlerinin de mehter takımına ilgiyi artırdığını dile getiren Kara, şunları kaydetti:
     "Mehter takımımız milli duygularımızı canlandırdığı için bayramlarda ve kurtuluş günlerinde sanatını icra ediyor. Halkımız, gösterilerde takıma alkışlarla eşlik ediyor. Mehteranın vatandaşlarımızdan gördüğü ilgiyi yurt dışında da göreceğine inanıyorum. Türkiyede bir numara olmak ve yurt dışında konserler vermeyi amaçlıyoruz. Türk geleneklerini, halk bütünlüğünü, devletin yüceliğini temsil eden mehter takımımız şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor."
     Çocuklardan oluşan mehter takımlarının da bulunduğunu hatırlatan Kara, "Türkiyede farklı çalışmalar adı altında çocuk mehter takımları var ama bizimki playback yapmayan ülkemizdeki tek takım olma özelliğini taşıyor. Büyük takımımız 40, çocuklar ise 20 kişiden oluşuyor. Repertuvarları çok geniş. Orijinal mehter eserlerinin yanı sıra güncel eserler de icra ediyorlar" dedi.
     Mehterbaşı Süleyman Başaran ise Karstan İzmire, Kastamonudan Hataya birçok şehirde gösteri yaptıklarını anlattı.
     Başaran, Osmanlıdan gelen bu mirası yeni nesillere aktarmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve özellikle yurt dışından gelen davetleri en iyi şekilde değerledirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Osmaniye Mehter Takımı dünyaya açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER