Otel giderlerinde maliyetler yüzde 19 arttı

Otel giderlerinde maliyetler yüzde 19 arttı


ANTALYA (A.A) - Mart ayındaki fiyat artışlarının tesislere yansımasının yüzde 13,7 olduğu bildirildi.
     Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminden yapılan yazılı açıklamada, 12 aylık ortalamalarla TÜFE verilerine göre Türkiye genelinde fiyat artışlarının yüzde 8,12 olduğu belirtildi.
     Bu yükselişlerin konaklama tesislerinin toplam maliyetini yüzde 13,7 artırdığı ifade edilen açıklamada, giderlerin çoğunluğunu oluşturan gruplardaki maliyet artışlarının ise yüzde 19a yaklaştığı vurgulandı.
     Geçen yıl enflasyon yüzde 7,99 olurken otellerdeki toplam maliyet yükselişlerinin yüzde 8,7 gerçekleştiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Otellerde yapılan giderlerin büyük bölümünü oluşturan ana gruplar itibarıyla maliyet artışları ele alındığında, toplam artışın yüzde 19 dolayında olduğu görülüyor. Maliyet yükselişlerinde yüzde 30 ile temizlik malzemeleri ve yüzde 23 ile elektrik ve yakıt grubu ilk sıraları alıyor. Onları yüzde 19 ile teknik servis, yüzde 15 ile içecek grubu izledi. En düşük maliyet artışı ise yiyeceklerde gerçekleşti.
     Alt gruplar itibarıyla ele alındığında en fazla maliyet yükselişlerinin meyve, sebze, yağ ve süt gruplarında gerçekleştiği anlatılan açıklamada, yalnızca et ve bakliyat grubunda maliyet artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Otel giderlerinde maliyetler yüzde 19 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER