Otistik çocuklar, aileleriyle öğreniyorlar

Otistik çocuklar, aileleriyle öğreniyorlar -Düzcede otizm hastası çocuğa sahip 45 aile, valilik bünyesinde kurulan merkezde eğitim alan çocuklarıyla birlikte derslere giriyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Düzcede otizm hastası çocuğa sahip 45 aile, valilik tarafından kurulan Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde, eğitim gören çocuklarıyla birlikte derslere girerek onları yalnız bırakamıyor.
     Düzce Valiliğince açılan ve Türkiyedeki 6ncı olma özelliğini taşıyan merkezde 45 otistik hastası çocuğa kişisel gelişim ve beceri dersleri veriliyor.
     Çocuklarının eğitimi için her gün kilometrelerce yol kat eden veliler, birçok sıkıntı çekmesine rağmen zamanlarının çoğunu otistik çocuklarıyla geçiriyor.
     Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Osman Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizm hastalarının sosyalleşme ve iletişim problemi yaşayan bireyler olduğunu anlatarak, Otizm, asla zeka geriliği değildir dedi.
     Bu kişilerin, zeka olarak çok iyi seviyede olduklarını ancak davranışlarını yerinde kullanamadıkları için sosyal hayatta güçlük yaşadıklarına dikkati çeken Özcan, bu hastaların doğru ve zamanında eğitimle çok ciddi mesafeler aldıklarını söyledi.
     Velilerin çocuklarıyla okula gelip gittiğini dile getiren Özcan, ailelerin, çocukların rahatsızlıklarından dolayı onları teneffüs saatlerinde bile yalnız bırakmadıklarını kaydetti.
    
     -Oğluna hem annelik hem de babalık yapıyor-
    
     Eşini trafik kazasında kaybettikten sonra otizm hastası oğluyla yaşamaya başlayan Aydın Yıldırım ise oğlunun hastalığını çağırdıkları zaman dönüp bakmaması, insanlarla iletişim kurmaması ve içine kapanık olmasından dolayı 4 yaşında fark ettiklerini anlattı.
     Çocuğuma hem annelik hem babalık hem de arkadaşlık yapıyorum diyen Yıldırım, Çok zorlanıyorum ama yapacak bir şeyimiz yok. Bütün günümüz beraber geçiyor ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Onur Orhan - Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Otistik çocuklar, aileleriyle öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER