Otobüs talebi için 14 kilometre yürüdüler

Otobüs talebi için 14 kilometre yürüdüler -Düzcede köylerine belediye otobüsü gelmemesine tepki gösteren Gürcüçiftlik köyü sakinleri, 14 kilometre yürüyerek, yetkilileri protesto etti -Vali ve Belediye Başkanıyla görüşen köylüler,


DÜZCE (A.A) - Düzcede, köylerine belediye otobüsü gelmeyen Gürcüçiftlik köyü sakinleri, şehir merkezine kadar 14 kilometre yürüyerek bu durumu protesto etti.
     Köy meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Jandarma denetimli Düzce özel halk yayabüsü ile Verilen sözler nerede, Vali göreve pankartı açarak yürüyüş düzenledi.
     Çevik kuvvet ve jandarma ekiplerinin eşliğinde 14 kilometre yürüyerek şehir merkezine gelen protestocular, Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve Belediye Başkanı İsmail Bayramla görüştü.
     Köy sakinlerinden Nuri Geçici, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüs seferlerinin durdurulmasından dolayı çocuklarının her gün okula yürümek zorunda kaldığını söyledi.
     Vali Yılmazın kendilerine otobüs seferlerinin tekrar başlayacağı sözünü vermesine rağmen bu durumun düzelmediğini savunan Geçici, Bizimle ilgilenen hiç kimse yok. Gece yarısı bir kız çocuğu nasıl 2 kilometre yürüyecek. Burada yaşlı ve hastalarımız var. Artık bizimle ilgilenilmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     -Sorun giderilene kadar ücretsiz otobüs sözü-
    
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz da köylülerle görüştükten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mücavir alanla ilgili gerekli onayın dün itibariyle alındığını vurgulayarak, yetki belgesi probleminin ortadan kalktığını belirtti.
     Üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını dile getiren Yılmaz, Hizmetten kaçınamayız. Biz vatandaşın emrine amadeyiz. Üzerime düşen sorumluluğu yaptım. Meselenin şu andan itibaren çözüldüğünü görmekten mutluyum dedi.
     Belediye Başkanı Adnan Yılmaz ise köy sakinlerini taşımama gibi bir düşüncenin söz konusu olmadığını dile getirerek, Belediyenin bir otobüsünü sadece size tahsis edeceğim. Bir nokta belirleyeceğiz. Sadece size özel gidip gelecek. Bunu, bu süreç tamamlanana kadar ücretsiz yapacağım ifadesini kullandı.
     Köylüler de sorunlarının çözülmesinin ardından belediyenin tahsis ettiği otobüslere binerek köylerine döndü.
    
     Muhabir: Onur Orhan - Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Otobüs talebi için 14 kilometre yürüdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER