Özalın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu

Özalın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu -AK Parti Malatya Milletvekili Öz: -Bu olayın aydınlanması Türkiyenin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması açısından büyük önem arz etmektedir


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özalın ölüm sebebinin aydınlatılmasının Türkiyenin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.
     Öz, yaptığı yazılı açıklamada, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özalın ölüm sebebi üzerinde bir süredir tartışmaların devam ettiğini hatırlattı. Özalın vefatından hemen sonra başlayan suikast söylentilerine rağmen o günün şartlarında herhangi bir soruşturma, inceleme hatta otopsi bile yapılmamış olmasının suikast şüphelerini arttırdığını belirten Öz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının geç de olsa bu soruşturmayı açmış olması ve merhumun naaşından alınan örneklerle Adli Tıp Kurumunun detaylı bir rapor hazırlamasının bu süreçte önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
     Ömer Faruk Öz, şöyle devam etti:
     Adli Tıp raporu, maalesef şüpheleri ortadan kaldırmamış aksine artırmıştır. Bu rapordan sonra tartışmaların yanlış bir yöne doğru gittiğini görmekteyiz. Merhumun zehirlendiği varsayımından hareket eden bu tartışma, Adli Tıp raporundaki zehirlenmeye dönük kesin kanaat oluşmadığı ifadesinden yola çıkarak zehirlenme şüphesinin ortadan kalktığını ifade etmektedirler. Oysa ilgili raporun zehirli maddeler bulundu ama bundan dolayı öldüğü söylenemez şeklindeki değerlendirmesi şüpheleri artırmaktadır. Kaldı ki sadece zehirlenmeye odaklanmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Genel olarak suikast olup olmadığının araştırılması gerekiyor.
     Savcılığın çok yönlü soruşturmasının devam ettiğini anımsatan Öz, Özalın ölümünün açıklığa kavuşmasını gönülden istediklerini vurgulayarak, Bu olayın aydınlanması Türkiyenin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması açısından büyük önem arz etmektedir. Soruşturmanın şüpheleri artıran değil, izale edecek bir yöne doğru yönelmesini temenni ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Özalın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER