Özel İdare, Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinin

Özel İdare, Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinin proe ortağı olacak


KONYA (A.A) - İl Genel Meclisi, Konyanın yenileşmesinde önemli bir adım sayılan Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinin yapımında İl Özel İdaresinin de ortak olmasına karar verdi.
     Karar ile Özel İdare, merkezin inşaat işleri ile diğer alımlarını yapacak, inşaatın takibi ve kontrollük hizmetlerini yürütecek.
     Valilik Makamından gelen teklif üzerine Ekim ayı toplantılarının 5. birleşim 1. oturumunda Sanayi ve Ticaret Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun raporunu görüşen İl Genel Meclisi, raporlar doğrultusunda projeye ortak olunması kararını aldı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Mevlana Kalkınma Ajansı destekli olarak kurulması planlanan Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesinin desteklenmesi ve Konya İl Özel İdaresinin de projeye ortak olup olamayacağına ilişkin Sanayi ve Ticaret Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının oy birliğiyle kabul edildiğini belirti.
     MEVKA güdümlü proje desteği kapsamında Konya Sanayi Odası tarafından yapılacak Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinin Konya İl Özel İdaresi tarafından Kamu İhale Kanununa göre ihalesinin yapılması, inşaatın takibi ve kontrollük hizmetleri ile diğer alımların yerine getirilebilmesi için ortaklığın uygun görüldüğünü ifade eden Selvi, Bu hizmetin verilebilmesi için gerekli protokolü önümüzdeki günlerde imzalayarak, projeyi hayata geçireceğiz dedi.
     Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, ABİGEM, Selçuk Üniversitesi İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin de proje ortağı olduğu projede bölgede odaklanılan sektörlerin küresel düzeyde rekabet edebilir hale gelmesi için inovasyona ilişkin fırsatları yaratmak ve bu amaçla bölgedeki inovasyon potansiyelini harekete geçirmek hedefleniyor.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Özel İdare, Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER