Özgan, kentsel dönüşüm uygulamasını anlattı

Özgan, kentsel dönüşüm uygulamasını anlattı


ADANA (A.A) - Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine kentsel dönüşüm uygulamasını anlattı.
     Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Süleyman Sezen başkanlığında toplanarak yapılan çalışmaları değerlendirdi.
     Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kaymakam İzzettin Sevgili ile birlikte katıldığı toplantıda teknik bilgi verdi.
     Özgan, kentsel dönüşüm uygulanacak alandaki vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirterek, ifade ederek, şunları söyledi:
     Kentler de canlı varlıklar gibidir. Belediye Meclisince, eskiyen kent kesimlerinin, yeni işlevler verilerek yaşanılabilir, yüksek standartlara sahip yerler olması adına, Mahmutlu Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendi. Bu bölgenin sosyal yapısı sebebiyle yeni evlere geçerken vatandaşların mağdur olmaması için belediye olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek halkın huzur ve refahını sağlayacağız. Kentsel dönüşüm alanındaki mülk sahipleri ile tek tek görüşülüp anlaşma yoluna gidilecek. Bu süreçte, değer tespit çalışmaları yapılacak ve mülk sahipleri kesinlikle mağdur edilmeyecek. Mahalle kültürünü yaşatacak bakkal, fırın, kıraathane, ekmek yapma ve salça kaynatma yerleri, taziye evleri, çeşme, çocuk oyun alanları gibi ortak sosyal donatı alanlarının olduğu bir yaşam alanı oluşturulacak.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Özgan, kentsel dönüşüm uygulamasını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER