Palandökende yeni yıl bereketi

Palandökende yeni yıl bereketi -Dünyada sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandökende, farklı ülkelerden gelen turistler yeni yılı kayak yaparak kutlayacak -Xanadu Oteli Genel Müdürü Kargı: İlk kez Polonyalı misafir


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Dünyada sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandökende, farklı ülkelerden gelen turistler yeni yıla kayak yaparak girecek.
     25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında altyapısı yenilenen ve yeni pistler açılan Palandöken Kayak Merkezinde, Polonya, Ukrayna, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen konuklar kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
     Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hummalı bir çalışma başlatan otel işletme sahipleri, kayağın yanında farklı alternatifler de sunmak için çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi hedefliyor. Yeni yılda otellerin tamamında doluluk oranları yüzde 100e ulaşırken, turistler isteğe göre yeni yıla snowboard, kızak, kayak yaparak ya da havaya dilek balonlarını uçurarak girecek.
     Xanadu Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşında iki farklı salonda misafirler için etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, genç yılbaşı adı altında minik misafirleri için de farklı animasyonların olduğu karakterlerin bulunduğu bir organizasyon daha düzenleyeceklerini söyledi.
     Otelde 2 bin 800 metrekare üzerinde spa alanının olduğunu anlatan Kargı, Yılbaşı için farklı farklı etkinliklerimiz olacak. Özellikle gece 01.00den sonra da çeşitli organizasyonlar olacak, misafirlerimizi farklı sürprizler bekliyor diye konuştu.
     Kargı, ışıklandırma sistemi sayesinde gece geç saatlere kadar kayak yapma imkanı sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yıl başında da bu saati daha da uzatarak, arzu eden misafirlerimizin yeni yıla kayakla birlikte girmesini sağlayacak bir takım programlarımız var. Xanadu Kayak Okulu takımında yer alan öğretmenlerimiz tarafından özel bir kayak şovu hazırladık. Havai fişek gösterileri ve iyi niyet fenerlerimiz gök yüzünde uçurulacak. Palandöken semalarında misafirlerimizin yeni yıl dilekleri gök yüzünde salınacak.
     Yabancı ülkeler olarak Ukrayna, Rusya, Polonya ve İngiltereden yoğun talep olduğunu vurgulayan Kargı, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu belirtti.
    
     -İlk kez Polonyalı misafirlerimiz burada yeni yıla girecekler-
    
     Yaklaşık 8 kilometrelik bir pist alınına sahip olduklarını ifade eden Kargı, şöyle devam etti:
     Bunların tamamı suni karlama sistemiyle donatılmış durumda. 800 metrelik özel ışıklandırılmış kızak pistimiz var. Kayak yapmak istemeyen misafirlerimiz veya küçük yaştaki misafirlerimiz oldukça rağbet gösterdiği özel bir pist burası. Onun dışında 800 metrelik alanda gece kayağı için pistimiz var. Burası ışıklandırılmış bir pist, gece de kayak yapılıyor.
     Polonya pazarına yeni girdiklerini anımsatan Kargı, Bu yıl kayak merkezindeki işletmelerin kayak beklentileri oldukça yukarıda. Ocak ve Şubat ayı için şimdiden yüzde 80lerde bir doluluk oranı var. İlk kez Polonyalı konuklarımız burada yeni yıla girecekler. Umarım kendileri için güzel bir yıl olur. Polonyayı Avrupaya açılan bir kapı, bir pencere olarak görüyoruz dedi.
     Kargı, Palandökenin dünyada sayılı kayak merkezileri arasında yer aldığını, kent merkezine ve havalimanına yakınlığıyla da dünyada tek olabileceğini ifade etti.
     Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer de yılbaşı için birbirinden güzel etkinliklerinin olduğunu belirterek, yılbaşına özel meşaleli kayak gösteri yapacaklarını söyledi.
     Misafirlerin ağırlıklı olarak Polonya, Rusya ve Ukraynadan olduğuna dikkati çeken Avşarer, Otelimiz tamamen dolu. Yılbaşı için eğlence ağırlıklı organizasyonlarımız olacak diye konuştu.
     Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal ise balo salonlarında yabancı misafirler için etkinlikler olacağını belirterek, İlk kez Polonyalı misafirlerimiz Palandökende yeni yıla giriyorlar. Onlar için önceki yıllardan farklı etkinliklerimiz olacak. Özellikle şov gösterileri Polonyalılara özgü olacak dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Palandökende yeni yıl bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER