Pankobirlik Genel Başkanı Konuk:

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk: Biz nam olsun diye fabrika yapmıyoruz. Fabrika dediğiniz nihayetinde 4 duvar ve makinelerden ibaret. Bu dört duvar ve makineler tek başına bir anlam ifade etmiyor. Onu değerli kılan, üretim sürecid


KONYA (A.A) - Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, nam olsun diye fabrika yapmadıklarını, fabrikanın, 4 duvar ve makinelerden ibaret olduğunu anlatarak, bu dört duvar ve makinelerin tek başına bir anlam ifade etmediğini onu değerli kılanın ise üretim sürecinin olduğunu belirtti.
     Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Konya Şekerin gerçekleştirdiği yatırımların tarımsal üretimi arttırmak için yapıldığını ve bu yatırımların da bölgedeki tarımsal üretimi arttıracağını belirtti.
     Konyayı sadece Türkiyenin değil dünyanın gıda üssü haline getireceklerini ifade eden Konuk, şunları kaydetti:
     Biz nam olsun diye fabrika yapmıyoruz. Fabrika dediğiniz nihayetinde 4 duvar ve makinelerden ibaret. Bu dört duvar ve makineler tek başına bir anlam ifade etmiyor. Onu değerli kılan, üretim sürecidir, üreterek ürettirmesidir. Bizim projelendirdiğimiz her tesis tarlaya istihdam sağlayan tesislerdir. Bizim tamamladığımız her tesis üreticinin daha çok üretmesi ve nihayet üreticinin ürettiğinden daha çok para kazanabilmesi için projelendirilen ve tamamlanan tesislerdir.
     Düne kadar Konyalı üreticinin gündeminde ayçiçeğinin olmadığını dile getiren Konuk, sözlerine şöyle devam etti:
     İhtiyaca yetmediği için tükettiği yağın yarısından fazlasını ithal eden ülkemizde çiftçimiz, Konya Ovasının ayçiçeği üretimini katlayarak çözüm üretiyor. Kurduğumuz her tesis binlerce çiftçinin üretmesine, binlerce dekarlık tarım arazisinin üretimine, ürününe teminat oluşturuyor.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Pankobirlik Genel Başkanı Konuk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER